Prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag:

- Kommer ikke til å gjenta seg

Kritikken har ikke latt vente på seg i kjølvannet av at Deichman i Bjørvika ble holdt stengt torsdag for prinsesse Ingrid Alexandras bursdagsfeiring. Kulturbyråd i Oslo, Omar Gamal (SV), sier at dette ikke kommer til å gjenta seg.

FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en storslagen bursdagfeiring torsdag på Deichman i Bjørvika. Det ble en dyr affære. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en storslagen bursdagfeiring torsdag på Deichman i Bjørvika. Det ble en dyr affære. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har ikke latt vente på seg etter at regjeringens bursdagsfest for prinsesse Ingrid Alexandra sørget for et stengt Deichman i Bjørvika torsdag.

I et debattinnlegg i Dagbladet torsdag, ble det klart at to hovedtillitsvalgte i Deichman er svært kritiske til at pengesterke aktører skal kunne legge beslag på biblioteket.

- Idet vi ønsker alle jubilanter i Oslo til lykke med dagen, ønsker vi også velkommen en debatt om inntjeningskravet på Deichman. Vi mener at biblioteket skal være for Oslos befolkning – hele tiden – ikke stenges for de få som kan vifte med pengebunken, blått blod eller ei, skrev hovedtillitsvalgte i Fagforeningen Deichmanklubben, Jenny Dellegård, og Bibliotekarforbundet Deichman, Guro Aarseth, i innlegget.

Deichman Bjørvika åpnet omsider dørene i juni 2020, etter flere utsettelser og en budsjettsmell på en halv milliard kroner. Som følge av de ekstra kostnadene, krever Oslo kommune at biblioteket har egeninntjening på 12 millioner kroner i året.

Vil ta over 40 år

Ifølge byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, Omar Gamal (SV), ville det ikke blitt noe nytt bibliotek i Bjørvika uten denne avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer