Kommer Jannicke til å krepere denne gangen?

Se de første klippene fra «Fritt vilt 2».

(Dagbladet.no): Kynikerne blant oss ble ikke akkurat slått i bakken av overraskelse da det ble offentliggjort at det ville bli en «Fritt vilt 2».

Eneren gikk knallgodt på kino og solgte mange dvd\'er, og derfor var det ikke noe sjokk da produsentene fortalte at det skulle komme mer.

Hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal forteller imidlertid at hun aldri ville takket ja om hun mistenkte at filmen kom til å bli slapt hastverksarbeid.

- Det var viktig at alle var sultne på å lage god film, og at det ikke skulle være noe man gjorde for å tjene mye penger på en lettvint måte, sier hun til Dagbladet.no.

Riktig type oppfølger

Produsentene i Fantefilm slipper nå den første teaseren fra filmen, som du kan se eksklusivt i videovinduet over.

- Jeg er helt overbevist om at filmen kommer til å stå på egne bein i forhold til nummer en. Dette er en veldig riktig type oppfølger, uten lettvinte løsninger. Det er en ordentlig historie, med fine skildringer av persongalleriet, forteller Bolsø Berdal, som straks vender nesa mot Filmfestivalen i Haugesund.

Der har hun mange gode minner. Sist, i 2006, endte det med Amanda, nettopp for rollen som Jannicke i den første filmen.

Kommer Jannicke til å krepere denne gangen?

Den gangen var det Roar Uthaug som regisserte, mens i oppfølgeren er det svenske Mats Stenberg som sitter i registolen.

- De er ganske ulike i måten de regisserer på. Roar var kanskje mer en rolig type, mens Mats er veldig energisk i måten han regisserer på. Begge to er veldig flotte.

Dobbelt aktuell

Trønderen er også aktuell i filmatiseringen av Karin Fossums «De gales hus», som kommer på kino 12. september.

Ventetiden mellom innspilling og kinopremiere er alltid vanskelig, men det er flere ekstra spenningsmomenter ved «Fritt vilt 2».

- Det som er spennende i forhold til skrekkfilm er at det ikke er så lett å vite hvordan den blir når man gjør opptakene - mye av filmen gjøres i etterarbeidet med lyden og klipping. Så jeg gleder meg veldig til å se hvordan det hele blir til slutt.

<B>AMANDAVINNER: Ingrid Bolsø Berdal er aktuell med flere filmer denne høsten.