Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kommer kanskje

Folkekravet om å få Bruce Springsteen til Norge kan bli innfridd likevel. Konsertarrangør Gunnar Eide forhandler nå om en konsert med sjefen sjøl på Valle Hovin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter å ha blitt konfrontert med det norske folkekravet, måtte vi på nytt se på mulighetene for å få til en konsert i Norge, bekrefter Rune Lem hos Gunnar Eide Concerts AS overfor Dagbladet.

Den norske konsertarrangøren forhandler nå med Springsteens agent, Barry Bell. Målet er å få The Boss til å legge turen innom Norge og Valle Hovin i forbindelse med konsertene i Stockholm.

Kritiseres

Svenskene er blitt tilgodesett med to konserter på Stockholm stadion, 23. og 24. juni. 70 000 fans, inkludert mange tilreisende norske entusiaster, får sjansen til å se The Boss på scenen, men etter pågangen å dømme burde det ikke være vanskelig å selge ut et stappfullt Valle Hovin i tillegg.

Som ledende konsertarrangør i Norge er Gunnar Eide Concerts blitt kritisert for ikke å ha sikret seg en konsert seg Bruce & Co i første omgang.

- Stemmer det at dere skal ha hatt et konkret tilbud om en konsert her i landet?

- Nei, det stemmer ikke. Men vi har vært i forhandlinger en gang tidligere, sier Rune Lem.

- Vi ville hele tida ha Bruce Springsteen til Norge, men fikk etter en tid beskjed om at han kun ville spille ett sted i Skandinavia, altså Sverige, understreker Rune Lem.

Etter sjefrockerens knallåpning av verdensturneen i Spania fredag, stiger mulighetene likevel for at spillelista utvides med blant annet Norge.

- Ja, nå ser vi det ikke som så uaktuelt lenger, sier Rune Lem. Han kan imidlertid ikke si når saken blir avgjort.

Bruce Springsteen hadde et gjenforent E Street Band i ryggen da han dro i gang årets store turné i Barcelona fredag. 20 000 ekstatiske fans lot seg forføre på åpningskonserten.

Dagbladets anmelder Anders Grønneberg deltok i den kollektive hyllesten: «Bruce er verdens beste rocker. Denne mannen kunne vært hva som helst: pave, president, Gud,» skrev han og kastet verdens mest soleklare sekser på terningen etter to timer og tre kvarter i Springsteen-ekstase.

Stort marked

Norske fans har et helt spesielt forhold til sin store helt. Lille Norge er det største markedet for The Boss i Skandinavia - målt i antall solgte plater per innbygger.

Springsteens nye samlealbum «18 Tracks», som ble lagt ut i butikkene i går, er ifølge Sony Music forhåndssolgt i 22 000 eksemplarer.

HÅPET STIGER: Folk vil ha Bruce Springsteen og Little Steven til Oslo til sommeren, nå arbeider konsertarrangøren med saken.