Märtha Louise:

Kommer med bok

Märtha Louise har i over et år drevet klesmerke. Nå lanserer hun og kollegene strikkebok.

NY BOK: Märtha Louise er en av forfatterne bak boka «Hèst». Foto: NTB

NY BOK: Märtha Louise er en av forfatterne bak boka «Hèst». Foto: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 grunnla Märtha Louise klesmerket Hèst, sammen med Monica Sundt Utne og Anne-Kari Bøhaugen. Strikkekolleksjonene selges blant annet på Ferner Jacobsen, og i september skal trioen gi ut strikkebok.

Boka får navnet «Hèst - klassisk og moderne strikk».

Med hjelp fra strikkedesigner Lise Christin Jensen har de utviklet seks ulike kolleksjoner, bestående av blant annet jakker, gensere, votter og skjørt.

Märtha Louise har tidligere gitt ut sju bøker, og flere av dem med Elisabeth Nordeng, blant annet «Sensitive barn» og «Englenes hemmeligheter». «Hèst» blir dermed den åttende ut i rekka, og Märtha Louises første strikkebok.

Dagbladet har vært i kontakt med Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, og forlaget Pitch. De er gjort kjent med saken, men ønsker ikke å gi noen kommentar foreløpig.

Carlsen bekrefter at boka kommer ut 20. september.

Droppet prinsessetittel

I 2013 lanserte Märtha Louise en smykkekolleksjon i samarbeid med smykkemerket Celine Engelstad.

Tidligere har Märtha Louise fått kritikk for å bruke prinsessetittelen i forbindelse med kommersielle oppdrag.

I 2019 reiste hun rundt med kjæresten Durek Verrett. De to holdt da foredraget «The Princess and the Shaman».

I kjølvannet av foredraget oppsto det debatt om at Märtha Louise brukte prinsessetittelen i kommersielle oppdrag. Hun fikk kritikk for å blande sammen hennes kommersielle interesser og den kongelige tittelen.

For ordens skyld bruker Märtha Louise ikke prinsessetittelen i den nye boka «Hèst».

- Et feiltrinn

I august 2019 fortalte hun i et innlegg på Instagram at hun dropper prinsessetittelen i kommersielle oppdrag.

«Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten», skrev hun i et innlegg på Instagram.

Videre skrev Märtha Louise den gangen at hun i samråd med sin familie fant ut at det er best at hun bare brukte prinsessetittelen på oppdragene for kongehuset.

«Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker bare Märtha Louise», skrev hun i innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer