Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kommer og kommer

I vår comeback-serie presenterer vi i dag Sha-boom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilke artister vil du ikke se gjøre comeback? Si din mening!

I går skrev vi om det tredje i rekken av nye svenske comeback.

80-tallet er som kjent inn igjen, og Joey Tempest fra gamle Europe prøver seg nok en gang. Tidligere har Herreys og Ace of Base annonsert sin retur.

Never ending story

Og det slutter ikke med det, selv om våre lesere ikke akkurat lovpriser comebackene.

Les hva folket mener i comeback-debatten, og fortell hvilke artister du helst vil skal sove i ro.

50 000 solgte

Nå er det klart for enda mer utvasket permanent. Norsk-svenske Sha-boom forsøker seg igjen. I 1987 var bandet aktive med høy permfaktor og norske Dag Finn Strøm i spissen.

Sha-boom ble dannet i 1987. Deres singel «R.O.C.K.» solgte 50 000 eksemplarer og nådde førsteplass på Ti i Skuddet og på Sveriges Trackslistan. På plata med samme navn fantes også slageren «Too Hard To Say Goodbye».

Men i 1990 skiltes gruppas to viktige personer som bitre fiender. Dag Finn anklaget Thyrén for å være fanatisk medlem i Livets Ord. Thyrén svarte med at hans gamle venn ble med i bandet kun for å skape blest rundt sin mislykkede solokarriere.

Comeback i Baren

På midten av 90-tallet forsonte fiendene seg, og siden den gang har drømmen om comeback drevet dem videre.

- Nå tror jeg vi blir større enn noen gang, sier Dag Finn (33), opprinnelig fra Halden, til Expressen. Årsaken til optimismen er Dag Finns deltakelse i den svenske versjonen av dokusåpa Baren.

- Det var et eksperiment, en sjanse. Det var vinn eller forsvinn som gjaldt. Det kunne blitt patetisk og takk og farvel. Men det har virkelig ført til en oppsving for Sha-boom, sier Dag Finn.

Han lurer på om han skal si takk og farvel til Baren nå.

- Jeg hadde ikke regnet med å henge med så lenge. Det har vært kjempegøy, men jeg vil ikke vinne. Jeg har hus, bil og båt. Det er andre som fortjener millionen mer enn meg.

Turné, plate og PR

I desember skal Sha-boom ut på turné og i januar slippes comeback-albumet.

- Dagges deltakelse i Baren har blitt et løft for Sha-boom, sier Peo Thyrén. Han vil ikke kalle det et PR-scoop, men mener Dag Finn har fungert bra i Baren.

Aschberg skeptisk

Robert Aschberg er programleder for svenske Baren. Han er ikke så glad.

- Jeg vil ikke være partisk, han er med i konkurransen enda.

Men på prinsipielt grunnlag liker ikke Aschberg tanken på å ha blitt utnyttet av et 80-tallsband sugen på revansje.

- Vi lager ikke et underholdningsprogram for å markedsføre hverken det ene eller det andre. Slik skal det ikke være, sier han.

Grand Prix

Det er nå seks deltakere igjen i svenske Baren, av 15 totalt. Dag Finns Baren-side avslører at han er en avslappet playboy som liker aksjer og ungdommelige klær.

Dag Finn Strøm bor for tiden i Stockholm. Du husker kanskje ikke Sha-boom så godt? Det siste vi så av bandet var deres deltakelse i Melodi Grand Prix i fjor. Låta «Let's Go All The Way» kom inn på tiende plass i den norske finalen. Låta var skrevet av Strøm og Thyrén. Sistnevnte deltok også i svensk Grand Prix i 1986, 87, 97 og 98. Deltakelsen førte ikke til det etterlengtede comebacket. Men nå prøver de nok en gang.

Hvem vil du ikke se igjen?

A-ha, The Kids, Dr Alban, TNT, Limahl. Lista over potensielle comeback er lang og faretruende.

Hvilke fordums artister har du ikke lyst til å se om igjen? Les hva andre mener og si din mening!

<B> MILLI VANILLI?</B> En sterk favoritt blant våre lesere. Og det er nok ingen fare for nytt gjennombrudd. Gutta sang ikke selv en gang.
<B>TAKE THAT:</B> Også et band mange ikke ønsker seg om igjen. Robbie Williams (til venstre) gjør det såpass godt som crooner, at vi anser faren som svært liten.
<B>VENNER IGJEN:</B> Dag Finn og Peo Thyrén utgjorde kjernen i Sha-boom. De ble uvenner på 90-tallet, men nå er de forsonet og venter på det store gjennombruddet på nytt.
<B> GRAND PRIX:</B> Et av forsøkene på Sha-Boom-comeback. Her er Dag Finn med vennene Carola og Camilla Harket etter finalen 2000. Gruppa stakk av med tiende plass.
<B> SHABOOM:</B> Hvilke 80-talls band vil du helst glemme?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!