...kommer til en kirke nær deg

Det er pokker meg ikke lett å være norsk artist i utlandet, ei heller er det så fantastisk å være norsk artist i Norge heller. Det myldrer jo ikke akkurat av konsertsteder. Men norske artister i Norge er oppfinnsomme, de bruker konsertbulene som ofte står tomme: Kirken - Den norske. Så også i år.

For fra nå og fram til Sølvguttene synger julematen inn i de tusen pyntete hjem, valfarter kjente norske artister til en kirke nær deg. Her skal de synge og spille for deg, du gjennomsnittsnordmann som aldri ellers går i kirken, men som nå får en liten glittertåre i kontaktlinsekroken og forstår Kjell Magnes verdibørs, men som samtidig gleder deg til at kjøpesentrene åpner dagen etter. Jula er tid for ettertanke, og foreløpig er det Hydro Texaco som sponser julesnøen.

Nå skal vi sjølsagt ikke henge ut noen, for vi snakker jo om godt voksne artister som bruker en hektisk førjulsstri til å turnere Norge rundt for den gode sak.

Neida, vi skal ikke tulle fordi vi lever i et fritt julenisseland, hvor alle sjølsagt hele tida kan gjøre hva de vil, så lenge de er hvite, hetero og betaler skatt.

Men i aller beste mening, stiller vi ti spøkefulle spørsmål, som machokirken - Den norske - kanskje ikke har tenkt over, men som de her får gratis, til å diskutere: 1. Noen av artistene er gift, skilt, gift og skilt igjen, er det OK?2. Noen av artistene har drukket seg fulle, angret og drukket seg fulle, er det OK?3. Noen av artistene banner både før og etter konserten, er det OK?4. Noen av artistene lever i synd, er det OK?5. Noen av artistene kjenner en lesbe, en neger og en muslim, er det OK?6. Noen av artistene går aldri i kirken ellers, er det OK?7. Noen av artistene har andre guder, er det OK?8. Noen av artistene har deltatt i Grand Prix, er det OK?9. Noen av artistene har ikke deltatt i Grand Prix, er det OK?10. Noen av artistene forderver moralen ved å delta i såpeserier, er det OK?