Alan Walker

Kommer til Spektrum

Superstjerna skal holde sin første arenakonsert i Oslo.

ALAN WALKER: Den norske DJen Alan Walker kommer til Oslo Spektrum som en del av sin første turne, «Aviation Tour». Foto: NTB Scanpix / Gonzales Photo
ALAN WALKER: Den norske DJen Alan Walker kommer til Oslo Spektrum som en del av sin første turne, «Aviation Tour». Foto: NTB Scanpix / Gonzales PhotoVis mer

Alan Walker-fans der ute: Fram med maska! DJen skal holde sin første egen konsert i Oslo. Tidligere har han opptrådt i forbindelse med festivaler og liknende arrangementer.

Kommer til Oslo Spektrum

Siden slippet av «Faded» i 2015, har Alan Walker toppet hitlistene over hele verden, og har flere millioner avspillinger på ulike strømmetjenester. Selv om han har reist verden rundt med musikken sin, har han aldri holdt konsert i Oslo.

Ikke før nå: 9. november står Alan Walker klar på scenen i Oslo Spektrum.

Hovedstaden blir første stopp på Walkers aller første arenaturné, «Aviation Tour». Turnéen består av totalt ni konserter, men hvor veien går fra Oslo er foreløpig ikke offentliggjort.

- Jeg gleder meg enormt til å holde konsert i hovedstaden, og det blir helt spesielt å kunne gjøre dette i forbindelse med min aller første arenaturné, sier Walker i en pressemelding.

Gaming-inspirert

«Publikum vil ikke bare få servert en hitparade i særklasse, men også en opplevelse av de sjeldne når han tar med publikum inn i Walker-universet», lover pressemeldingen. Walker går ikke i detalj om hva han har planlagt for sine norske fans:

- Jeg kan ikke si så mye ennå, men jeg kan røpe at jeg driver og planlegger en helt unik opplevelse, hvor jeg har tatt med meg inspirasjon fra gaming-verden i tillegg til det vi kjenner igjen fra Walker-universet, sier Walker til Dagbladet.

Han håper og tror at det vil bli en spesiell opplevelse for publikum.

- Gaming er en viktig del av hvem jeg er, og har vært en stor inspirasjon i musikken jeg produserer - så nå ønsker jeg å dele denne lidenskapen med publikum og fans ved å implementere dette og mye mer i et helt unikt show, forteller Walker.

Maskerte image

Den 21 år gamle DJ-en fra Bergen tok verden med storm da han i 2015 gav ut sin debutlåt «Faded», sunget av Iselin Solheim. Den toppet listene over hele verden og er i skrivende stund spilt over to milliarder ganger på YouTube.

Alan Walker ble raskt kjent gjennom sitt litt mystiske, maskerte scene-image.

Han har tidligere fortalt VG at hans image er nøye planlagt og utarbeidet i samarbeid med plateselskapet Sony.

- I et møte med dem snakket vi om hvordan vi kunne bygge profilen Alan Walker, sa Walker til VG i 2016.

- De spurte om interessene mine. Jeg svarte PC-greier, gaming og sånn «Anonymous»-computerhacking, hvor hettegenser og ryggen til spiller en rolle, fortalte Walker.

Trappe ned

Det siste året har Walker vært på verdensturné, sammen med blant annet artisten Julie Bergan. I november ble han kåret til årets artist under MTV Europe Music Awards.

I slutten av mars vant Walker Årets Spellemann for 2018. Nylig ble artisten også hedret i hjembyen Bergen, med ei «Walk of Fame»-stjerne i Nøstegaten.

- Det er veldig stas. Det har vært et utrolig fint år så langt, sier han til Dagbladet.

Alan Walker har de siste åra holdt 130-180 konserter årlig. I et intervju med TV 2 tidligere i år fortalte han imidlertid at han har planer om å trappe ned på turneringen.

Han vil bruke mer tid på musikken, og sin nye kjæreste Viivi Niemi. Planen er å holde antall konserter nede på 75 i året.

- Det er viktig å ta vare på familien, venner og mine nærmeste. Kjæresten min har betydd alt, hun holder beina mine plantet på bakken og det føles helt fantastisk godt, sier Walker til TV 2 og understreker at det er viktig å passe på seg selv i en slik bransje.