Kommer!

Sjokkrockeren Marilyn Manson er for første gang klar for Norge. Torsdag 10. desember inntar USAs mest kontroversielle artist Oslo-klubben Rockefeller.

Dermed er det klart at Manson likevel kommer til Norge etter at konservative politikere og kristne organisasjoner på Sørlandet jublet i kor da han uteble fra sommerens Quart-festival i begynnelsen av juli.

Billettene til Oslo-konserten legges ut for salg på lørdag.

Celebritet

Glamorøs celebritet og satanflørtende versting - Marilyn Manson er USAs mest omsvermede rocker for tida. Sist torsdag stjal han showet under MTV Video Music Awards i Los Angeles.

Først da han ankom showet med sin filmstjernekjæreste Rose McGowan, kjent fra blant annet skrekksuksessen «Scream».

Og deretter da han sto for kveldens mest spektakulære innslag med framføringen av sin nye singel «The Dope Show».

Denne uka slippes albumet «Mechanical Animals», som ventes å debutere på Billboards førsteplass.

Seinere i høst når Manson nok en rockmytologisk viktig milepæl når han kommer på «the cover of Rolling Stone».

Coversensur

Etter utgivelsen av albumet «Antichrist Superstar» (1996), surfet Manson høyt på medlemskap i Satan-kirken, naziflørt, kirkehat og knuste garderober.
Nå har Manson kvittet seg med de svarte klærne og satanismepratet. Nå er det glamour og glinsende gulldrakter som teller.

Men kontroversene har ikke lagt seg. Tre av USAs største platekjeder har nektet å ta inn det nye Manson-albumet fordi han på coveret er avbildet naken - med pupper og alien-kropp.

Mye tyder på at «Mechanical Animals» vil gi Manson et gjennombrudd også her til lands. Plateselskapet Universal kan ta og føle på forventningene, og håper på et salg på 25000.

KONTROVERSIELL:Sceneopptredenen til Marilym Manson har skapt sterke reaksjoner.