Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kommersrock på sitt beste

Ved hjelp av alle de hippeste og mest omsvermede stjerneprodusentene er No Doubt tilbake med ei plate laget for fest og moro. «Rock Steady» er glansa kommersrock på sitt beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste halvannet året har No Doubt reist til Jamaica, hørt på dancehall, blitt venner med Prince og fått plateselskapet til å betale for en hvem-er-hvem-liste av samtidige superprodusenter. Det funker som et uvær.

«Rock Steady» er en sånn der lett tilgjengelig og oppløftende rockeskive, med sterke, substansielle låter og et glossy lydbilde som det ikke kommer mange av for tida.

No Doubt mestrer balansegangen mellom postmoderne hybridhopping og en enkel lekenhet.

Det lukter unektelig litt svidd når et two hit-wonder -band fra midten av 90-tallet får med seg - hold deg fast - Nellee Hooper (Björk, Madonna), The Neptunes, Kingston-legendene Sly & Robbie, Dave Stewart fra Eurythmics, Madonnas William Orbit, Weezer-produsent og tidligere The Cars-sjef Ric Ocasek, de nye dancehall-sjefene Steely & Clevie, Prince og Mike «Spike» Stent (Oasis, Madonna nok en gang), for å redde en dalende karriere.

Men «Rock Steady» låter så uforskammet bra at man glemmer innvendingene man hadde om et spekulativt prosjekt. Når No Doubt beveger seg i retning 80-tallslyder, nyere og eldre jamaikansk musikk, new wave og hiphopbeats, så låter det ikke som en konstruksjon, men som en naturlig forlengelse av No Doubts sound.

Samarbeidspartnerne tilbyr en moderne og inspirert koloritt til et band som i essens har laget en streit, melodisk rockeskive. Blondies Debbie Harry kommer til å storkose seg når hun hører plata. Ingen kommer nærmere Debbie i 2001 enn Gwen Stefani. Hun synger til og med om å leve et «Platinum Blonde Life».

Og gromproduserte go'låter som «Hey Baby», «Making Out» og «Don't Let Me Down» bør gi eksempelvis Briskeby noe å strekke seg etter nå når de skal lage sitt album nummer to.

No Doubt er utvilsomt tilbake.

Hele Norges coronakart