Kommunegrå engel

En engel kommer til jorda i «Som sendt fra himmelen». Han er usedvanlig grå. Grå hatt, grå frakk, grå framtoning. En kjedelig engel. Og så Denzel Washington, da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denzel er en vakker mann og en god skuespiller. Det skulle ingen tro etter denne filmen. Han inntar jorderiket som engelen Dudley for å hjelpe ekteparet Julia (Whitney Houston) og Henry (Courtney B. Vance). Henry er prest, men har dessverre mistet troen på at han kan utrette noe som helst her i verden. En sann tråkmons, surmulende fra den ene velgjerning til den andre, mens fruen forgjeves prøver å sparke liv i ham og det prektige hjemmet med røykeforbud.

Her er et søtt barn, et vell av hyggelige naboer, noen hyggelige ungdommer med atferdsvansker og en svakt kynisk kapitalist i form av en smårolle for Gregory Hines. Lionel Richie er nattklubbeier, og de smule forviklinger med en dash overjordisk romantikk lunter langsommelig av gårde.

Penny Marshalls film er sympatisk og lun i formen. Den ødelegges av en forferdelig platt dialog og null spenning. Dudley er et vingeløst, pregløst, tafatt vesen, som burde lånt noen trekk av John Travoltas livsglade frekkas i englefilmen «Michael». Whitney er ikke mye til skuespiller. Hun synger jo så det uler, men sant å si tar The Georgia Mass Choir nesten luven fra henne. Et gnistrende kor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer