Kommunekrangel kan senke lokalavis. Redaktør raser

- Jeg har aldri hatt behov for hjelp med å pusse tennene, dusje eller stå opp, sier ansvarlig redaktør Jon Henrik Larsen.

BEKYMRET: Ansvarlig redaktør Jon Henrik Larsen i avisa Salangen-Nyheter frykter konkurs etter kutt i assistenttilbud. Foto: TV3
BEKYMRET: Ansvarlig redaktør Jon Henrik Larsen i avisa Salangen-Nyheter frykter konkurs etter kutt i assistenttilbud. Foto: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jon Henrik Larsen er 34 år gammel og har diagnosen autisme. Han har vært hundre prosent ufør siden han var 18 år gammel.

Han er også ansvarlig redaktør, eier og primus motor i lokalavisa Salangen-Nyheter, kjent for varme og lokale nyheter fra Salangen kommune i Troms.

Avisa har figurert hyppig i det faste lokalavisinnslaget i Johan Golden og Atle Antonsens podkast «Misjonen», og har også vært gjenstand for dokumentarserien «Salangen nyheter» på TV3.

- Kaos

Nå frykter redaktøren for avisas framtid. Årsaken er at kommunen har besluttet at Larsen ikke lenger kan få hjelp på arbeidsplassen av sin brukerstyrte personlig assistent (BPA). Larsen har klaget avgjørelsen inn til Fylkesmannen, og har fått avslag. Det var Nordlys som først omtalte saken.

- Vi står i et økonomisk kaos. Jeg står ansvarlig for selskapet, men jeg kan ikke ta skylda for at jeg har det handikappet jeg har, sier han til Dagbladet.

Uten assistenten er Larsen overlatt til seg selv - og regningene hoper seg opp. Nå vet han ikke hvor lenge avisa kan holde det gående.

- Det avhenger av kreditorene. Det er en betydelig del gjeld i selskapet i dag, som gjør at vi ikke greier å betale regninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer