KREVER PENGER: Kreditorene til Hovefestivalen står i kø, akkurat som disse festivaldeltakerne i 2008. Nå har Arendal kommune meldt inn et krav på 5,1 millioner til konkursboet.
KREVER PENGER: Kreditorene til Hovefestivalen står i kø, akkurat som disse festivaldeltakerne i 2008. Nå har Arendal kommune meldt inn et krav på 5,1 millioner til konkursboet.Vis mer

Kommunen vil ha 5,1 millioner av Hove

Legger inn krav i konkursboet.

(Dagbladet.no): Arendal kommune gjorde sitt ytterste for å redde Hovefestivalens drift da de i oktober i fjor slettet festivalens gjeld på fire millioner.

Nå er festivalen konkurs og kommunen vil ha pengene tilbake, melder Agderposten.

— Forutsetningen for det vedtaket bystyret gjorde, er jo borte. At vi ikke sletter gjelden, er en direkte følge av konkursen, forklarer rådmann Harald Danielsen til Agderposten.

Regner ikke med å få pengene
Da gjelden ble slettet stilte kommunen premisser for at de øvrige kreditorene også ville gå med på en akkordløsning. Da det 23. desember ble klart at den økonomiske krisepakken ikke holdt mål, og festivalen ble slått konkurs, ble tilskuddet omgjort til gjeld.

I tillegg til de fire millionene Arendal nå krever fra konkursboet, har det kommuneeide Hove drifts- og utviklingsselskap AS fremmet et krav på 1,1 millioner kroner. Selskapet leide ut festivalområdet på Hove, men har ikke fått betaling.

— Vi har ingen forhåpninger om å få noe igjen av det Hovefestivalen AS skylder oss, sier Terje Stalleland, daglig leder for det kommunalt eide selskapet, Hove drifts- og utviklingsselskap AS, til Agderposten.

Det er liten sjanse for å få noen penger ut fra Hoves konkursbo, men det er likevel viktig for forsmådde samarbeidspartnere å registrere kravene sine. Innmeldte krav til den konkursrammete festivalen innebærer at selskapet får heftelser ved seg, noe som vil bety at en eventuell ny eier må betale all gjeld før festivalen kan drives videre.

Nye eiere
Det har vært mye spekulasjoner rundt det britiske selskapet Festival Republic sin mulige overtakelse av Hovefestivalen. Og festivalansvarlig i selskapet, Melvin Benn, skrev i en e-post på lillejulaften at de håpet å kunne kompensere for tapene til de ulike kreditorene.

Da e-posten ble sendt ut var det ikke kravet fra Arendal kommune fremmet.

— Vi har gjort alt som stod i vår makt i denne vanskelige situasjonen. Dessverre strakk ikke tiden til. Nå er det opp til Festival Republic eller andre å avgjøre om historien om Hove skal fortsette. Vi føler et ansvar både for publikum og for leverandørene. Det viktigste nå er at festivalen lever videre i en eller annen form. Dersom Festival Republic skulle ønske å ta opp tråden etter oss, er det ingenting som ville glede oss mer, sa Toffen Gunnufsen da konkursen var et faktum.

Agderposten melder at Terje Stalleland fra Hove drifts- og utviklingsselskap skal i møte med Melvin Benn og Festival Rebublic førstkommende torsdag.