Pride i Lesja:

Kommunetopp gikk av etter Pride-bråk

Lesja kommunes første Pride-feiring skapte stor splid lokalt.

FIKK SLUTTPAKKE: Tidligere kommunedirektør i Lesja, Frank Westad, fikk sluttpakke og fratrådte sin stilling umiddelbart 4. mai. Dette skjedde kort tid etter at en uttalelse om Pride-markering i Lesja skapte stor debatt i kommunen. Foto: Privat
FIKK SLUTTPAKKE: Tidligere kommunedirektør i Lesja, Frank Westad, fikk sluttpakke og fratrådte sin stilling umiddelbart 4. mai. Dette skjedde kort tid etter at en uttalelse om Pride-markering i Lesja skapte stor debatt i kommunen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag 10. juni skal Lesja kommune arrangere Pride for første gang, men opptakten til markeringen ble nok en noe mer turbulent affære enn antatt.

Enden på visa ble nemlig at kommunedirektøren i Lesja, Frank Westad, fikk sluttpakke og fratrådte sin stilling umiddelbart.

Det var lokalavisa Viggja som først omtalte saken.

Alt startet med en henvendelse sendt i mars fra Pia Spets, politioverbetjent i Nord-Gudbrandsdalen politistasjonsdistrikt, til Lesja kommune, deriblant daværende kommunedirektør Frank Westad.

Spets, som også er politikontakt for Lesja, Dovre og Sel, foreslo å følge etter byen Otta i nabokommunen Sel, og markere Pride i Lesja og Dovre.

En politikontakt er det daglige kontaktleddet med kommunene, og kontakten skal rådgi innen kriminalitetsforebyggende arbeid.

Reagerte på engasjement

Det endelige svaret hun fikk fra Westad skapte heftig debatt lokalt, etter at korrespondansen dukket opp i en offentlig postliste i kommunen.

I svaret stiller Westad seg kritisk til at Spets, som politi, engasjerer seg i det han mener er et politisk ladd arrangement, samt setter spørsmålstegn ved politiets prioritering av tid og ressurser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.