DEBATT

Debatt: Sykehjemsdrift

Kommunisme er verdens dårligste forretningsmodell

Når de private sykehjemmene i Oslo kan vise til radikalt lavere sykefravær enn de kommunale, så kan ikke det tolkes som annet enn at de som jobber der også trives.

«BILLIG HATRETORIKK»: Heidi Nordby Lunde (H) mener det nye byrådet har gjort det stuereint å kalle private virksomheter for parasitter, velferdsprofitører og feige forretningsfolk. Foto: Tom A. Kolstad / Aftenposten / NTB Scanpix
«BILLIG HATRETORIKK»: Heidi Nordby Lunde (H) mener det nye byrådet har gjort det stuereint å kalle private virksomheter for parasitter, velferdsprofitører og feige forretningsfolk. Foto: Tom A. Kolstad / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo har politikken tatt et stort steg til venstre. Med Arbeiderpartiets Raymond Johansen ved makten har det blitt stuereint å kalle private virksomheter for parasitter, velferdsprofitører og feige forretningsfolk, slik Rødts Bjørnar Moxnes gjør i Dagbladet. Det til tross for at private velferdsbedrifter har bidratt til å levere, utvikle og innovere innenfor et område hvor vi i fremtiden virkelig vil trenge alle gode krefter i samspill.

Private har stått for utbygging av barnehager over hele landet, og sørget i sin tid for at SVs Kristin Halvorsen kunne skryte på seg at hun hadde levert full barnehagedekning. Private har gitt eldreomsorgen i Oslo et løft gjennom å organisere seg annerledes og levere tjenester som også kommunale virksomheter har adoptert.

Debatten om Manglerudhjemmet, som leverer pub, spa og restaurant til fornøyde eldre, viste nettopp dette. Mange private sykehjem har i flere år levert liknende service. Da kunne det røde byrådet trekke frem Økernhjemmet, en enslig svale blant de kommunale sykehjemmene, som også hadde bar og fornøyde brukere. Det gleder oss i Høyre. Det viser at konkurranse virker. Aktørene lærer av hverandre, adopterer gode initiativer og gjør hverandre bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer