Kompis med personalet

Erlend Loe hang så ofte på biblioteket da han gikk på ungdomsskolen at han ble venner med personalet.

SØR-TRØNDELAG: Forfatter Erlend Loe har problemer med å se for seg en tilværelse uten bibliotek. Foto: Agnete Brun/Dagbladet.
SØR-TRØNDELAG: Forfatter Erlend Loe har problemer med å se for seg en tilværelse uten bibliotek. Foto: Agnete Brun/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Hvordan var biblioteket der du vokste opp?

—Jeg hadde en filial av Trondheim Folkebibliotek (på Byåsen butikksenter) rett ved der jeg bodde da jeg gikk på ungdomsskolen. Det å oppdage det føltes som en befrielse. Jeg hang ofte der og ble såpass kompis med personalet at jeg også tilbrakte arbeidsuka der. Da det nyoppussede og utvidede folkebiblioteket åpnet nede i byen, var det en fryd. Jeg er ofte innom der når jeg er i Trondheim. Det har en veldig bra beliggenhet, med store, lyse lokaler og en stor, sentral trapp som går opp fra inngangsområdet. Det har litt staselige dimensjoner over seg, og er finere enn folkebibliotekene i Oslo, helt klart.

—Hva er ditt beste minne fra biblioteket?

—Det må være fra 16-17-årsalderen, da jeg og en del venner hang mye på hovedbiblioteket i Trondheim. Vi satt på kafeen der, eller leste aviser, bøker eller tegneserier, hørte på musikk. Det var et perfekt møtested.

—Hvor mye bruker du biblioteket?

—Jeg bruker biblioteket (Deichmanske Majorstua og hovedbiblioteket nede i byen, samt av og til Nasjonalbiblioteket eller det på Blindern) flere ganger i uka. Først og fremst Majorstua-filialen, for den kan jeg lett sykle forbi på vei til og fra kontoret mitt. Jeg bruker biblioteket mye, og har alltid gjort det. Jeg ville hatt vanskelig for å se for meg en tilværelse uten bibliotek. Det er en veldig sjenerøs, men samtidig helt nødvendig tjeneste av samfunnet å yte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer