Kompiser i to kanaler

Einar Førde støtter måten Kåre Valebrokk har håndtert urolighetene i TV2 på . - Jeg synes han gjør det slik han må gjøre. Det er naturlig at en ny leder velger sine nærmeste medarbeidere, sier Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På grunn av avskjeden til nestkommanderende Finn H. Andreassen, at Per Ståle Lønning tas av plakaten og øvrige sentrale medarbeidere går, har Valebrokk vært ukas gjenganger i nyhetene.

- Det har vært en ubehagelig uke. Alt er blåst helt ut av proporsjoner, det kan jo fortone seg som om vi i TV2 går fra å være en såpekanal til en Frelsesarmé-kanal.

- Det vi gjør av programmessige endringer er bagatellmessig mot de revolusjonerende inngrepene NRK har gjort, sier han. Valebrokk legger likevel ikke skjul på at uroen i rekkene kanskje ikke er over:

- Jeg tror ikke TV2 blir et fredelig hus etter dette. Noen vil finne ut at jeg er verre enn jeg er og går, andre at jeg er bedre enn ryktet.

Frigjøringskriger

Førde sier han har gjennomført endringer og lederskifter tilsvarende det Valebrokk nå gjør.

- Men jeg gjorde det over lengre tid. Vi har ikke geriljakriger lenger i NRK, men vi har hatt de reneste frigjøringskriger, sier Førde.

TV-sjefene smiler av hverandres vittigheter og enigheten rådde under samtalen som var iscenesatt av redaksjonen til TV2-programmet «Magasinet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer