Kompisgjeng på tur

ROSKILDE (Dagbladet.no): Deler av bergensbølgen har lånt en buss fra Voss fallskjermklubb for å dra til Roskilde og underholde.

Etter å ha passert ørten sjekkpunkter har vi endelig kommet oss backstage på Roskilde. Der treffer vi Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Bjørn Torske. Begge skal spille på den hvite scenen på åpningsdagen av Roskilde-festivalen.

- Vi er litt spente på hvordan det går. Vi har hatt pause og har bare fått øvd en gang før vi skal spille i kveld. Men denne gangen har vi med en bassist. Vi får skylde på ham hvis det går galt, sier Herren Band-trommis Tarjei Strøm til Dagbladet.no.

Bjørn Torske skal være DJ for anledningen, og tror det går bra.

- Jeg skal spille alt mulig. Intensjonen er å få folk til å danse, sier Torske.

Bølgen

Ralph & Co og Torske rir på bergensbølgen for tida. Førstnevnte signerte i fjor en avtale med den pengesterke Los Angeles-labelen Emperor Norton. Torske har startet sitt eget plateselskap, Footnotes.

- Det var jo ingen av oss som gikk rundt og sa vi skulle bli kjendiser, sier Thomas Lønnheim, perkusjonist i Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

- Men det er bra samarbeid i Bergen. Vi støtter hverandre og er rett og slett en stor kompisgjeng. Dessuten er folk flinke å fortelle om hverandre. Da for eksempel Röyksopp slo i gjennom fortalte de pressen om andre band fra Bergen som de syntes var bra, supplerer Strøm.

Torske har sin egen teori om hvorfor Bergen har fått fram mange bra band de siste åra.

- Norge er geografi. Jeg tror mye har sammenheng med at Bergen er den neste største byen. Det er mindre hektisk enn i hovedstedene. Du går ikke glipp av så mye, så du kan like så godt lage musikk.

På busstur

Myerz & co, Torske og Kaptein Kaliber reiste ned til Roskilde i samme buss. Det var visst en interessant opplevelse.

- Det går mye i ludo og yatzy, sier Lønnheim.

- Jeg synes det er et hyttepreg over den. Også er det veldig mye kjøkken til buss å være, sier Torske.

- Jeg ser på den som en reisende kjellerstue. En sånn kjellerstue som da du var 14, og det var ingen damer der.

Bjørn Torske og Ralph Myerz & The Jack Herren Band spilte på Roskilde torsdag. Denne helga opptrer de på Ekstremsportveko på Voss.

FRA BERGEN I BUSS:Ralph Myerz & The Jack Herren Band er klar for Roskilde.