Komplisert kjerring

Olive Kitteridge er vanskelig å elske. Det er nettopp derfor serien om henne er så fascinerende.

HISSIG:  Mattelæreren Olive Kitteridge (Frances McDormand) gjør ikke akkurat livet enkelt for ektemannen Henry og sønnen Chris.
HISSIG: Mattelæreren Olive Kitteridge (Frances McDormand) gjør ikke akkurat livet enkelt for ektemannen Henry og sønnen Chris. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-ANMELDELSE: Det åpner i den kalde, bleke høstskogen. En eldre kvinne, Olive Kitteridge, legger fram et teppe, skrur seg fram til klassiskkanalen på den bærbare radioen - og gjør seg klar til å ta livet av seg. Så sendes vi 25 år tilbake i tid.

Dysfunksjonelle familier Den handler om hvordan vi takler livet, HBO-miniserien «Olive Kitteridge».

Om hvordan vi på ulikt vist håndterer våre mer eller mindre dysfunksjonelle familier, hvordan vi har forskjellige måter å møte motgang, død og alt som tilværelsen slenger rett i fleisen på oss.

Den handler om hvordan vi har en tendens til å tukte dem vi elsker mest, men også om hvordan det er mulig å forandre seg, velge en ny vei. Bare vi vet når vi skal gripe muligheten. 

Den krasse og hissige  ungdomskolelæreren Olive Kitteridge (Frances McDormand) bor med mann og sønn utenfor en liten kystby i Maine.

Hun er ikke lett å elske. Men ektemannen Henry (Richard Jenkins), som er like blid som hun er besk, gjør det likevel. Og fordi hun også er en skarp, følsom og av og til ganske morsom kvinne, er hun også elsket av engelsklæreren Mr. O'Casey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer