Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kompromissløst

I Norge, et land av melankolikere, er det underlig at Emmerhoff & The Melancholy Babies enda ikke er allemannseie.

CD: Også for Emmerhoff vanker det mye utenlandsjobbing, men bergensbandet har ikke et så sterkt merkenavn her hjemme som mange av sine norske «brødre». Samleplata «Misty Trails», med låter fra de tre foregående albumene og en ep, ble i fjor satt sammen spesielt for flere europeiske land - med svært gode tilbakemeldinger i pressen der. Nå foreligger «Electric Reverie», med ni nye Emmerhoff-låter og en cover av Portisheads «Cowboys» som overgår Bristol-bandets egen versjon i både dybde og mørke.

Kompromissløst

Emmerhoff er et av disse banda som på én måte stjeler fra mange, men som likevel - til tross for åpenbart slektskap med f.eks. Madrugada og amerikanske 16 Horsepower i den ene enden av aksen og (ja, faktisk) norske Home Groan i den andre - er noe helt for seg selv. «The icy charm of an arctic Nick Cave», som Q Magazine treffende skrev om «Loosebox» (2002). Med Jørgen Træen som produsent - som vanlig - er Emmerhoff-soundet godt ivaretatt. Likevel framstår femmannsbandet som tyngre, mer helhetlig og mer kompromissløst enn på «If This Darkness Lingers» (2003).

Gode arrangementer

Den første halvdelen av albumet er mest umiddelbart fengende, mens de seinere låtene er en tanke mer tilbakelent. Emmerhoff & uansett ingen enkle løsninger. Fellesnevneren er gode arrangementer med små grep som nyanserer og fyller ut.

Sentralt i lydbildet står alltid den gode og stemningsfulle melodien og gitarist Gunnar Emmerhoffs milde stemme. Her er melankolske perler og fengende pop, men også americana, suggererende dommedagsrock og en liten dose goth - rystet godt sammen til en smakfull drink - om ikke alltid like lettdrukket. Shaken but not stired !

I salg 17. januar.

TUNGT OG LETT: Bergensbandet Emmerhoff & The Melancholy Babies er til å stole på, og leverer et album fullt på høyde med «Loosebox» (2002).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media