HAIFISKE: Her kan vi se Jakob Oftebro (som Torstein Raaby) og Tobias Santelman (som Knut Haugland) i «Kon-Tiki», som åpner Filmfestivalen i Haugesund i august. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
HAIFISKE: Her kan vi se Jakob Oftebro (som Torstein Raaby) og Tobias Santelman (som Knut Haugland) i «Kon-Tiki», som åpner Filmfestivalen i Haugesund i august. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon ASVis mer

- «Kon-Tiki» er Norges dyreste film noen gang

Åpner Filmfestivalen i Haugesund.

(Dagbladet): Den kommende storfilmen «Kon-Tiki» får sin verdenspremiere som åpningsfilm på den 40. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 18. august.

- Vi er strålende fornøyd med å kunne åpne Den norske filmfestivalen med Kon-Tiki, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.

- Sjelden har det vært knyttet større forventninger til noen norsk film, og vi er sikre på at Joachim Rønning og Espen Sandberg vil innfri disse i fullt monn, sier festivalsjefen videre.

Haimøter «Kon-Tiki» er nå ferdig innspilt, og etterarbeidet pågår for fullt - blant annet skal mange digitale spesialeffekter nå flettes inn i opptakene.

Forrige helg kunne regissørene Rønning og Sandberg for første gang vise fram scener av filmen bak lukkede dører under filmfestivalen i Gøteborg. Scenene som ble vist fram var den berømte episoden der en hvalhai større enn selve flåten kom litt nærmere enn mannskapet satte pris på.

Men også under innspillingen av «Kon-Tiki» var det haier i nærheten:

- Besetningen på Kon-Tiki var i kontakt med hai nesten på en daglig basis, sier produsent Aaberge til Bergensavisen.

På et ferskt bilde sluppet fra filmen i dag, kan vi se to av mannskapene i filmen huke tak i halen på en hai for å slite den ut, akkurat slik mannskapet på den originale Kon-Tiki-flåten gjorde for å skaffe mat.

- Fikk vi dratt halene oppover stokkene så hodet hang ned så ble de så dorske som torsker, fleipet gutta ifølge Sydhav.no.

Norges dyreste film - Vi har lagt bak oss 60 dager opptak i seks forskjellige land over en periode på 3 1/2 måned og ser nå fram til å vise resultatet for det norske kinopublikummet. Dette er en norsk film av et format man aldri har sett før, basert på en sann historie som overgår all fri fantasi, sier produsent Aage Aaberge i pressemeldingen.

Overfor Bergensavisen kan Aaberge avsløre at filmen også har kostet sitt å lage.

- Regissørduoen har hatt et ambisjonsnivå hinsides enhver fornuft, så «Kon-Tiki» blir den dyreste norske film noen gang, med en prislapp på 93 millioner kroner, avslører filmens produsent Aage Aaberge i Berlin

Pål Sverre Hagen spiller Thor Heyerdahl, mens Anges Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro og Gustaf Skarsgård.

«Kon-Tiki» får ordinær kinopremiere den 24. august.