Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kon-Tiki» kjemper med 70 filmer

5 av de 71 filmene vil bli nominert til Oscar.

KON-TIKI KJEMPER OM OSCAR-NOMINASJON: Aldri før har så mange filmer vært påmeldt i konkurransen om å vinne kategorien for beste fremmedspråklige film. Kon-Tiki kjemper med 70 andre filmer til å bli nominert til Oscar. Skuespillerne på den røde løper før visningen av filmen Kon-Tiki under filmfestivalen i Haugesund lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KON-TIKI KJEMPER OM OSCAR-NOMINASJON: Aldri før har så mange filmer vært påmeldt i konkurransen om å vinne kategorien for beste fremmedspråklige film. Kon-Tiki kjemper med 70 andre filmer til å bli nominert til Oscar. Skuespillerne på den røde løper før visningen av filmen Kon-Tiki under filmfestivalen i Haugesund lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Los Angeles (NTB): Aldri før har så mange filmer vært påmeldt i konkurransen om å vinne kategorien for beste fremmedspråklige film. For første gang er også Kenya med.

Av de 71 filmene på listen trekker bransjebladet Hollywood Reporter fram særlig to - den østerrikske regissøren Michael Hanekes film «Amour», som vant Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes, og franske «Intouchables» i regi av Olivier Nakache og Eric Toledano.

Sistnevnte er blitt en kassasuksess både i hjemlandet og utlandet. «De urørlige» er satt opp med norgespremiere 9. november, mens «Amour» får norgespremiere 25. desember.

Andre filmer som trekkes fram er: «Caught in the Web» av Chen Kaige (Kina), «Life without Principle» av Johnnie To (Hongkong), Gulløve-vinneren fra Venezia, «Pieta», av Kim Ki-duk (Sør-Korea), «The Patience Stone» av Atiq Rahimi (Afghanistan), «Lore» av Cate Shortland (Australia), «Barfi!» av Anurag Basu (India), «Fill the Void» av Rama Burshtein (Israel) og «When I Saw You» av Annemarie Jacir (Palestina).

De fem nominerte filmene blir kunngjort 10. januar neste år. Den 85. Oscar-utdelingen finner sted i Dolby Theater i Hollywood søndag 24. februar.

(NTB)