<strong>KAN FÅ GJEV PRIS:</strong> «Kon-Tiki» er «short-listet» til Beste ikke-engelskspråklige film - og er dermed nærmere en Oscar-pris. Foto: Fra filmen
KAN FÅ GJEV PRIS: «Kon-Tiki» er «short-listet» til Beste ikke-engelskspråklige film - og er dermed nærmere en Oscar-pris. Foto: Fra filmen Vis mer

«Kon-Tiki» nærmer seg en Oscar-pris

Er «short-listet» til Beste ikke-engelskspråklige film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


Academy of Motion Picture Arts and Sciences offentliggjorde i dag hvilke ni filmer som er «short-listet» til Beste ikke-engelskspråklige film.

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønnnings «Kon-Tiki» er med på lista.

- Halv seier - Nå er vi enda et skritt nærmere Oscar-deltagelse. Det blir en utrolig spennende tid fram til 10. januar når de 5 nominerte filmene blir offentliggjort, sier Aage Aaberge, produsent av «Kon-Tiki» i en pressemelding, og fortsetter:

- Jeg føler det som en halv seier allerede, og vet at dette uansett vil bety mye for filmen når den skal ut i USA og resten av verden på nyåret».

«Short»-lista inneholder ni filmer, blant annet fra Island og Danmark. Lista på ni filmer skal ytterligere ned til fem - og en av dem får en Oscar.

Ni skal bli fem Kon-Tiki konkurrerer nå med «Amour» (Michael Haneke, Østerrike), «War Witch» (Kim Nguyen, Canada), «No» (Pablo Larraín, Chile), «A Royal Affair» (Nikolaj Arcel, Danmark), «The Intouchables» (Olivier Nakache og Eric Toledano, Frankrike), «The Deep» (Baltasar Kormákur, Island, og co-produsert med Norge), «Beyond the Hills» (Cristian Mungiu, Romania) «Sister» (Ursula Meier, Sveits) som alle er shortlistet i kategori Beste ikke engelsk-språlige film.

Prisene i den 85. utgaven av Oscar-showet deles ut 24. februar i Los Angeles.

Den endelige nominasjonen av hvilke fem kandidater som skal kjempe om Oscar for Beste ikke-engelskspråklige film offentliggjøres 10. januar 2013.

-Spennende start Kon-Tiki ble forrige uke nominert til Golden Globe.

-Det blir en spennende start på filmåret 2013», sier Stine Helgeland, leder av den norske Oscar-komiteen.

Norge har aldri tidligere vunnet en Oscar for spillefilm, men dokumentarfilmen Kon-Tiki som Thor Heyerdahl stod bak, vant en Oscar i 1951.

4 x Oscar Fire ganger tidligere har norske filmer vært nominert til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film: «Ni Liv» (1957), «Veiviseren» (1987), «Søndagsengler» (1996) og sist med «Elling» (2001).
 
«Kon-Tiki» er så langt i år blitt sett av nesten 900 000 på norske kinoer.

Filmen er solgt til mer enn 50 land og er den første norske som noensinne er nominert til en Golden Globe-pris. Manus er skrevet av Petter Skavlan, og er produsert av Aage Aaberge for Nordisk Film Production og Jeremy Thomas for Recorded Picture Company.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer