STJERNEMØTER: Espen Sandberg og Joachim Rønning har møtt flere av heltene sine i Hollywood. Foto: Thomas Engström. Foto: Thomas Engström.
STJERNEMØTER: Espen Sandberg og Joachim Rønning har møtt flere av heltene sine i Hollywood. Foto: Thomas Engström. Foto: Thomas Engström.Vis mer

«Kon-Tiki»-regissørene røper hva de snakket med Steven Spielberg om

- Det var veldig hyggelig.

LOS ANGELES (Dagbladet): «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har brukt den siste måneden på gjøre seg fine for filmfiffen, potensielle samarbeidspartnere og internasjonal presse forut for nattas Oscar-utdeling.

På sin vei rundt om i Hollywood har de også møtt på mange av filmskaperne som gjorde at de selv ville satse på filmmediet.

- Å komme hit til Oscar-utdelinga har vært en drøm som har gått i oppfyllelse. I tillegg til å være nominert selv, har vi også møtt så mange filmskaperne som gjorde at vi begynte med film, sier Joacim Rønning til Dagbladet.

Stjernemøter - Hvem har gjort størst inntrykk?

- Det har blant annet vært stort å få snakke med folk som Steven Spielberg, Tim Burton, David O. Russell, Robert Zemeckis, Ang Lee og Michael Haneke, sier medregissør Espen Sandberg.

Kon-Tiki-regissørene har tidligere vært veldig klare på at spesielt Steven Spielberg har betydd mye for dem, som både filmentusiaster og filmskapere. Blant annet «Haisommer» har vært nevn som en stor inspirasjon.

- Hva snakker man om når man treffer på en kar som Steven Spielberg?

- Da snakker man om film, selvfølgelig. Både våre filmer og hans filmer. Det var veldig hyggelig.

Tror på tap - Spør man om å ta bilde sammen når man møter en slik helt?

- Nei, det er ikke slikt man spør om. Det sømmer seg ikke nok ikke, sier Sandberg og humrer.

Selv om oddsen på «Kon-Tiki»-seier har blitt bedre de siste dagene, og nå ligger på andreplass på oddsbarometeret bak filmen «Amour», er regissørene ganske sikker på at de må gå tomhendte hjem fra nattas utdeling.

- Vi tror nok «Amour» vinner, som alle andre, sier Rønning.

Får skryt Men det er ikke bare Rønning og Sandberg som snakker pent om andre regissører.  Da de nominerte for beste fremmedspråklige film benyttet anledningen til å prøvegå den røde løperen frredag, var «A Royal Affair»-regissøren Nikolaj Arcel raus med rosen overfor sine norske kolleger.

- Det er godt å ha dem i rommet, for det er alltid gøy å treffe dem. Vi har reist rundt sammen en del nå, vi var jo begge nominert til Gloden Globe også. Å være i Hollywood med dem er helt herlig, sier den danske regissøren til Dagbladet.

Da Golden Globe-prisen i samme kategori ble delt ut sist måned, var det Hanekes «Amour» som trakk det lengste strået. Arcel tror det er samme regissør som gjør rent bord denne gangen også.

- Men hva tror du om «Kon-Tiki»s vinnersjaner?

- Jeg vet ikke helt. Jeg tror «Kon-Tiki» og min egen film har cirka like store sjanser, sier Arcel.

HELT: Steven Spielberg, som er nominert til OScar for blant annet beste film.
HELT: Steven Spielberg, som er nominert til OScar for blant annet beste film. Vis mer