«Kon-Tiki»-regissørene vil lage amerikansk versjon av kommende norsk thriller

«Amnesia» solgt allerede før premieren.

INTENST KAMMERSPILL: «Amnesia» med Pia Tjelta og Christian Rubeck har ennå ikke fått noen dom av norske anmeldere og kinopublikummet. Likevel er Espen Sandberg og Joachim Rønning i ferd med å sikre seg rettighetene til å lage en amerikansk versjon av filmen. FOTO: PROMO.
INTENST KAMMERSPILL: «Amnesia» med Pia Tjelta og Christian Rubeck har ennå ikke fått noen dom av norske anmeldere og kinopublikummet. Likevel er Espen Sandberg og Joachim Rønning i ferd med å sikre seg rettighetene til å lage en amerikansk versjon av filmen. FOTO: PROMO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Den norske thrilleren «Amnesia» har ikke engang hatt kinopremiere her til lands, likevel er rettighetene til en amerikansk nyinnspilling allerede i ferd med å bli solgt.

Kjøperne er Espen Sandberg og Joachim Rønning, regissørene bak «Kon-Tiki» og den kommende «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales».

- Dette er en historie vi mener kan ha stort internasjonalt potensial, skriver regissørene i en tekstmelding til Filter.

Rask prosess «Amnesia» med Pia Tjelta og Christian Rubeck er en psykologisk thriller, skrevet og regissert av Nini Bull Robsahm. Den handler om Kathrine og hennes dominerende forfatterkjæreste Thomas, som drar på ferie til en øde øy.

Forholdet deres er i full oppløsning, og under en krangel faller Thomas og slår hodet sitt. Dette får uante konsekvenser og setter i gang et sykelig maktspill mellom de to.

Regissør Bull Robsahm forteller at prosessen med salget av rettighetene har gått fort.

- De kontaktet meg første gang for et par uker siden, og spurte om jeg var interessert. For meg er det helt fantastisk, og det beste som kunne ha skjedd denne filmen. Jeg hadde drømt om at noen kanskje ville være interessert i å lage en ny versjon, men at det ble to Oscar-nominerte regissører, som attpåtil er norske, er helt fantastisk, sier Bull Robsahm til Filter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer