AKSJON KULEMAGE: Kona Vibeke hjelper Espen Bredesen med å trene bort kulemagen han har fått etter hjemkomsten fra Malta og opptaket av "Mesternes mester", slik hun også gjorde det før opptaket av tv-serien. Foto: Tom E. Østhuus.
AKSJON KULEMAGE: Kona Vibeke hjelper Espen Bredesen med å trene bort kulemagen han har fått etter hjemkomsten fra Malta og opptaket av "Mesternes mester", slik hun også gjorde det før opptaket av tv-serien. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

Kona fikk Espen Bredesen i form

Hadde kulemage og elendig kondis tre-fire månder før "Mesternes mester".

||| TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er Vibeke som har begynt å trene mye og det var hun som dro meg med i forkant av «Mesternes mester». Hun skal ha mye av æren for at jeg kom såpass i form, sier den tidligere storhopperen til Dagbladet.

Han er en av fire som fortsatt henger med i tv-serien, der totalt elleve tidligere toppidrettsutøvere har konkurrert om å få tittelen «Mesternes mester».

Men det var slett ingen selvfølge at han skulle nå så langt: De siste par åra før tv-opptaket var formen elendig.

- Kroppen begynte å forfalle. Jeg spiste mer og la på meg noen ekstra kilo. Det er vanskelig for folk å tro, men jeg fikk faktisk en liten kulemage. Det har jeg aldri hatt før, og jeg trodde det ville være lett å ta den bort, men det var det ikke, sier Bredesen med et smil.

KonehjelpMed konas drahjelp trente han sammenhengende i tre-fire måneder før «Mesternes mester».

- Jeg trente ganske hardt og har ikke vært så god form siden jeg slutta som skihopper, sier Bredesen.

Men da han kom hjem fra tv-opptaket på Malta ble det brått stopp på treninga igjen.

- Jeg fikk et problem med nakken som jeg aldri har hatt før, og da sluttet jeg å trene, forteller han.

Ti kiloDen tidligere så syltynne skihopperen la på seg to kilo da han dro for å kommentere hoppuka for NRK og nye to kilo da han reiste til OL.

-  Plutselig veide jeg nesten ti kilo mer enn jeg gjorde da jeg var aktiv, sier Bredesen.

- Som hopper er du vant med å være tynn, så når du plutselig får mage vises det godt. Det er litt uvant å måtte ta ut beltet!

Dermed må han ha hjelp av kona Vibeke igjen: De har skaffet seg hver sin sykkel og drar på treningsturer sammen.

- Nå har vi planer om å sykle birken sammen. Jeg vil ikke at kroppen skal forfalle, så jeg har lyst til å trene mer. I sommer skal vi til Syden og før det skal magen bort, sier Bredesen.

BarnaSom hoppkommentator i NRK er han vant med å være mye borte fra kona Vibeke og barna Aurora (10), Noah (7) og Savannah (16 md), men han synes ikke det er enkelt.

- Jeg savner dem og har lyst til å være sammen med dem. Det tar på mer nå enn det noen gang har gjort, for nå skjer det så mye med ungene mens jeg er borte, sier Bredesen.

Sønnen Noah har lyst til å hoppe og pappa Espen var med han på en hopptrening i februar. På vei hjem spurte 7-åringen: «Har jeg begynt å hoppe nå eller, pappa?», men så dro Espen til hoppuka og da ble det ikke flere hopptreninger.

- Hvis familiesituasjonen gjør det vanskelig å reise, så skal jeg ikke være med på så mye så lenge. Jeg må snakke med NRK om dette. Det faller seg naturlig å prioritere familien mer enn jeg har gjort, sier Bredesen.

Vil hjelpeDet betyr mye for han at ungene blir aktive i idrett, for han vet hva det kan gi dem.
 
- Hvis Noah har lyst til å hoppe, så skal jeg hjelpe han. Jeg vet jo hvor gøy det er å hoppe, sier pappaen.

Han har til og med bygd hoppbakke i deres egen hage, med flomlys på dokkehusveggen.

Datteren Aurora er aktiv i fotball og håndball, og både hun og Noah holder på med dans.

- Selv kan jeg ikke danse, men jeg har bra motorikk, så jeg kunne lært meg det meste.

- En god kandidat for «Skal vi danse»?

- Jeg er spurt om å være med mange ganger, men det har jeg alltid takket nei til. Jeg har ingen mulighet til å være så lenge i Oslo og trene, og jeg vil ikke komme dit og se ut som en tullebukk, sier Bredesen.

KonkurrenteneHan likte seg derimot godt i «Mesternes mester».

- Det ga et kick plutselig å få konkurrere igjen, sier Espen Bredesen, som har dette å si om sine gjenværende konkurrenter Daniel Franck, Trine Hattestad og Andrine Flemmen:

«Daniel er kanskje den med best fysikk og størst allsidighet. En humørspreder med mange morsomme kommentarer. Men for en rotekopp!»

«Trine er godt trent og alltid blid: Du kan ikke se på henne at hun har en dårlig dag. Sånn sett gir hun mye til fellesskapet.»

«Andrine har også godt humør og veldig god fysikk med mange basisferdigheter.»

- Alle tre har dessuten en tydelig toppidrettsmentalitet. Det er ikke tilfeldig at det er dem som er igjen i konkurransen, sier Espen Bredesen.

I kveld sendes nest siste del av tv-serien.