POPULÆRE BØKER: De erotiske bøkene har solgt som varmt hvetebrød gjorde før lavkarbo gjorde sitt inntog. Foto: AFP / Saul LOEB / NTB scanpix
POPULÆRE BØKER: De erotiske bøkene har solgt som varmt hvetebrød gjorde før lavkarbo gjorde sitt inntog. Foto: AFP / Saul LOEB / NTB scanpixVis mer

Kona hadde lest «Fifty Shades» og ville krydre opp sexlivet

Ba om skilsmisse og gikk til retten da mannen nekta.

(Dagbladet): «Fifty Shades of Grey»-bøkene har inntatt toppen på bestselgerlistene i både Norge og en rekke andre europeiske land.

Bøkene er blitt omtalt som hverdagsporno og et tilbud om lesemasochisme, og har muligens gitt nye impulser til enkelte av leserne.

Nå har britene fått sin første Fifty Shades-skilsmisse, melder Daily Mail.

En 41 år gammel kvinne, som jobber i finanssektoren og ifølge avisa har en inntekt på over fire millioner kroner i året, kjøpte den første boka i serien i fjor.

Britene krever at en skilsmissesøknad grunngis og sendes til retten.

Kona referer til boka i begrunnelsen for skilsmissen, og sier bruddet mellom dem blant annet skyldes mannens manglende vilje til seksuell eksperimentering. Hun mener mannens «kjedelige holdning» til sex er bevis på hans «urimelige atferd», skriver Daily Mail.

Kvinnens advokat, Amanda McAlister, sier dette trolig er den første saken hvor boka har bidratt til et slikt brudd. McAlister er ifølge avisa en av Storbritannias ledende skilsmisseadvokater.

- Hun hadde lest boka og ønsket å krydre sexlivet, sier McAlister til avisa.

- Hun kjøpte sexy undertøy i et forsøk på å få mannen mer involvert. Men da han ikke reagerte, sa hun at han hadde en kjedelig holdning og at hun var lei, sier advokaten.

Mannens svar skal da ha vært å skyldre på «Fifty Shades Of Grey».

- Han sa: Det er bare fordi du leser den boka, hevder kvinnens advokat.

Dette er ikke første gang bokserien er bakteppe for dramatiske saker. Tidligere i år ble en britisk student dømt til fengsel, etter at han angrep kjæresten sin med brun saus da han fant ut at hun leste boka.