Kona hadde lest «Fifty Shades» og ville krydre opp sexlivet

Ba om skilsmisse og gikk til retten da mannen nekta.

POPULÆRE BØKER: De erotiske bøkene har solgt som varmt hvetebrød gjorde før lavkarbo gjorde sitt inntog. Foto: AFP / Saul LOEB / NTB scanpix
POPULÆRE BØKER: De erotiske bøkene har solgt som varmt hvetebrød gjorde før lavkarbo gjorde sitt inntog. Foto: AFP / Saul LOEB / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Fifty Shades of Grey»-bøkene har inntatt toppen på bestselgerlistene i både Norge og en rekke andre europeiske land.

Bøkene er blitt omtalt som hverdagsporno og et tilbud om lesemasochisme, og har muligens gitt nye impulser til enkelte av leserne.

Nå har britene fått sin første Fifty Shades-skilsmisse, melder Daily Mail.

En 41 år gammel kvinne, som jobber i finanssektoren og ifølge avisa har en inntekt på over fire millioner kroner i året, kjøpte den første boka i serien i fjor. Britene krever at en skilsmissesøknad grunngis og sendes til retten.

Kona referer til boka i begrunnelsen for skilsmissen, og sier bruddet mellom dem blant annet skyldes mannens manglende vilje til seksuell eksperimentering. Hun mener mannens «kjedelige holdning» til sex er bevis på hans «urimelige atferd», skriver Daily Mail.

Kvinnens advokat, Amanda McAlister, sier dette trolig er den første saken hvor boka har bidratt til et slikt brudd. McAlister er ifølge avisa en av Storbritannias ledende skilsmisseadvokater.

- Hun hadde lest boka og ønsket å krydre sexlivet, sier McAlister til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer