- Kondomene skifter farge når bæreren har klamydia

Ungdomsskoleelever vant pris for konseptet.

GRØNN FOR  ... Klamydia og gul for herpes. Slik kan det bli hvis kondomene blir utviklet videre. Foto: NTB Scanpix
GRØNN FOR ... Klamydia og gul for herpes. Slik kan det bli hvis kondomene blir utviklet videre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kondom som blir grønn hvis man har klamydia - høres det ut som en god idé?

Det syntes juryen på Teen Tech, som ga fire ungdomsskoleelever hovedprisen innen helseteknologi for konseptet med kondomer som skifter farge etter hva slags kjønnssykdom man har. Saken er tidligere omtalt av blant andre Daily Mail og Side2.

På idéstadiet Vinnerne heter Daanyaal Ali (14), Muaz Nawaz (13) og Chirag Shah (14) fra Isaac Newton Academy i Illford. Kondomene er fortsatt på idéstadiet, men ungdommene håper å få virkeliggjort dem.

- Vi ville lage noe som gjør det sikrere enn noen sinne å oppdage kjønnssykdommer, så folk kan gjøre noe med det uten de invaderende prosedyrene hos legen, sier Ali, som forteller at det også skal bidra til at det skal være lett å være ansvarlig.

Hårnål som skifter farge Oppfinnelsen fikk navnet S.T.EYE, etter det engelske ordet for seksuelt overførbar sykdom, Sexually transmitted infection (STI). De andre ideene som kom til finalen, er hårnåla som automatisk skifter farge etter hva man har på seg og en app som regner ut verdien i penger av husarbeid, for å hjelpe unge med å argumentere for høyere ukelønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.