Dagbladet avslører:

Konflikt i «Megahit»-kulissene

Sandra Lyng ble ikke ble kreditert for å ha vært med på å skrive «Når julefreden senker seg». Dagbladet kan nå avsløre den hittil ukjente konflikten, som startet før seieren var i boks.

KAMP OM RETTIGHETER: Truls Svendsen og Charlotte Smith vant musikkonkurransen med «Når julefreden senker seg». Under publiseringen var det to låtskrivere som ikke ble kreditert. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 18. desember vant Truls Svendsen og samboer Charlotte Smith «Norges nye megahit» med sangen «Når julefreden senker seg».

Nå kan Dagbladet avsløre en hittil ukjent konflikt i kulissene, som startet før seieren var i boks.

Sandra Lyng var nemlig ikke rettmessig kreditert som låtskriver på «Når julefreden senker seg», da den hadde TV-premiere og ble gjort tilgjengelig på strømmetjenestene den 11. desember.

«Norges nye megahit»-mentor Daniel Kvammen har i kjølvannet av låtskriverprosessen blitt beskyldt for å unnlate å kreditere alle låtskriverne, av personer med kjennskap til saken.

Gammel låt

I TV 2s originale programkonsept skal kjendiser delta for å lage den største hitlåta.

Kjendisene har ingen tidligere erfaring med musikk, og lager låtene i samarbeid med mentorer. Blant disse er navn som Daniel Kvammen, Christine Dancke og Myra.

Deltakerne samarbeider med en ny mentor hver uke. Da Truls Svendsen kom inn som utfordrer i konkurransen i program nummer tre, ble han satt til å samarbeide med Daniel Kvammen.

Kvammen har de siste årene gjort seg bemerket som musiker med flere nominasjoner til både Spellemannpris og P3 Gull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.