KOMMENTARER

Konflikten i Persiabukta trappes opp ved hjelp av løgner

Iranske myndigheter og Trump-administrasjonen kappes om å juge og villede om det som skjer i Persiabukta. Det er ingen vi kan stole på.

TANKSKIP: Et iransk nyhetsbyrå har publisert videoklipp av den iranske Revolusjonsgarden som tar over det britiske tankskipet Stena Impero. Video: Scanpix. Reporter: Christian Wehus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

– Det iranske regimet har en lang historie i å lyve, sa USAs utenriksminister Mike Pompeo da han mandag kommenterte meldingen fra Teheran om at 17 CIA-spioner er dømt i Iran, noen av dem til døden.

Pompeo kunne like gjerne nevnt sin president Donald Trump og hans kumpaner i samme slengen, for løgnene sitter løst også der.

Verden har neppe sett en konflikt som bygger på så mange udokumenterte påstander og usannheter som den pågående konflikten mellom Iran og USA.

Krigen i Irak i 2003 hadde sitt utgangspunkt i amerikanske løgner om Saddam Husseins angivelige arsenal av kjemiske våpen. Nå dreier konflikten seg om et iransk atomprogram som USA og Israel hevder foregår for å skaffe iranerne atomvåpen, til tross for at inspektørene i Det internasjonale atomenergibyrået, IAEA, ikke finner beviser for noe slikt.

Det var få som trodde på president Trumps påstander da han trakk USA ut av den internasjonale atomavtalen om Iran i mai i fjor. Det er heller ikke særlig andre enn hans tilhengere som har festet lit til at nye og økonomisk drepende sanksjoner mot Iran er kommet som et resultat av at iranerne ufortrødent fortsetter sin kamp for å bli en atommakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer