DEBATT

Debatt: Legestreiken

Konfliktgrunnlaget i legestreiken

Legeforeningens argumenter er krevende å forstå.

UFORSTÅELIG: Gjennom de siste årene har Legeforeningen hevdet at dagens arbeidstidsordninger er svært belastende. Da er det vanskelig å forstå hvorfor de i 2016 streiker for å få gjennomslag for at akkurat den ordningen vi har hatt de siste årene, skal bli tariffestet, skriver Spekter.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UFORSTÅELIG: Gjennom de siste årene har Legeforeningen hevdet at dagens arbeidstidsordninger er svært belastende. Da er det vanskelig å forstå hvorfor de i 2016 streiker for å få gjennomslag for at akkurat den ordningen vi har hatt de siste årene, skal bli tariffestet, skriver Spekter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Legeforeningens Christian Grimsgaard påstår at Spekter driver en «bakvaskelseskampanje» når jeg i mitt innlegg 27. september beskriver hvordan Legeforeningen gjennom forhandlinger har hatt påvirkning på tariffavtalen, slik at den balanserer mellom fordeler både for legene og arbeidsgiver.

Han sier videre at jeg i mitt innlegg tilslører konfliktgrunnlaget ved å omtale de goder legene har, og mener dette er en «splitt- og hersk- metodikk». Sterk retorikk fra en fagforening som er opptatt av tillit mellom partene.

Faktum er at Spekter og Legeforeningen annethvert år forhandler om en avtale som regulerer lønns- og arbeidsvilkår. Som i alle slike avtaler er det fordeler for begge parter. Legeforeningen har de siste ukene hevdet at Spekter vil vekk fra det kollektive preget som arbeidstidsordninger skal ha. Det er selvsagt ikke riktig. Det hadde for øvrig heller ikke vært lovlig, og er på ingen måte ønskelig fra Spekter sin side.

Avtalen med Legeforeningen er i seg selv et bevis på det, ved at den er inngått som en tariffavtale med et sett av bestemmelser som virker sammen. Det er til og med streikerett på avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer