Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konfronterer forholdsryktene med Märtha Louise

- Det påvirket oss kanskje mer enn vi skjønte akkurat da, skriver Elisabeth Nordeng om ryktene om et kjærlighetsforhold med Märtha Louise.

SAMMEN: Under lanseringen av boka «Sensititive barn» i 2018. Men allerede da hadde venninneforholdet mellom Märtha Louise og Elisabeth Nordeng begynt å skrante, forteller Nordeng i ny bok. Foto: Jørn H. Moen
SAMMEN: Under lanseringen av boka «Sensititive barn» i 2018. Men allerede da hadde venninneforholdet mellom Märtha Louise og Elisabeth Nordeng begynt å skrante, forteller Nordeng i ny bok. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

I mai 2019 hadde Märtha Louise og Elisabeth Nordeng siste undervisningsdag i firmaet Soulspring - bedre kjent «Engleskolen», etter tolv år sammen.

Nå forteller Elisabeth Nordeng om bruddet med Märtha Louise, i sin nye bok «50 under fullmånen», utgitt på Kagge forlag.

Boka beskrives av forlaget som «en livsbejaende inspirasjonsbok for kvinner midt i livet, der hun forteller om å bli sjefen i sitt eget liv.» Det var VG som først omtalte boka.

I boka skriver Nordeng at hun gruer seg til å fortelle om forholdet til Märtha Louise, men at hun ikke kommer utenom det:

«Da jeg begynte på boka, hadde jeg ikke lyst til å sette ord på noe av dette. Men jeg vet jo at det ikke er noen vei utenom. Uten min relasjon til Märtha ville du sannsynligvis aldri hørt om meg, og mitt liv ville også vært helt annerledes uten de tolv årene med en partner fra kongefamilien,» skriver hun.

Hun beskriver både hvordan de to møttes og oppstarten på Engleskolen, hvordan de to utfylte hverandre, og at de ble både forretningspartnere og nære venninner.

- Usanne rykter florerte

Men etter mange år kjente Nordeng at noe var i endring mellom de to. Det var på denne tida at ryktene begynte å svirre, skriver Nordeng:

«Det var også på denne tiden de usanne ryktene om at vi hadde et lesbisk forhold begynte å florere, og det påvirket oss kanskje mer enn vi skjønte akkurat da. Selv om vi kunne le høyt av det, vi to, så var det jo ikke noe gøy, spesielt ikke for familiene våre.»

Hun skriver om hvordan relasjonen mellom dem sakte, men sikkert, endret seg. Nordeng ble bekymret for at firmaet skulle ta slutt.

«Jeg ble forlatt»

Vinteren 2018 ble vanskelig for henne. Det var samtidig som de to skulle gi ut boka «Sensititive barn».

Nordeng skriver hvordan hun synes forholdet til Märtha Louise ble fjernere, og hvordan det førte til at hun selv følte seg usikker.

UT MOT PRESSEN: Prinsesse Märtha Louise kom med en tydelig beskjed til pressen da hun startet sjaman-foredraget i Stavanger mandag kveld. Vis mer

Nordeng skal ha begynt å tenke på å avslutte firmaet. Likevel kom det svært overraskende på henne da Märtha Louise først sa det selv, under et økonomimøte i Soulsprings lokaler i Riddervolds gate.

«Jeg følte meg totalt tatt på senga. Ikke kunne jeg begynne å argumentere, for hun var jo på vei ut døra, men det aller verste var at hun kom meg i forkjøpet. Planen var jo at JEG skulle si ifra, JEG skulle stille opp for meg selv, og så endte det hele med at JEG ble forlatt», skriver Nordeng.

- Befriende å stå fritt

Til VG sier Nordeng at hun ikke er komfortabel med å se på avslutningen av Engleskolen som et brudd.

- Ordet «brudd» er jeg ikke så fortrolig med, men jeg skjønner at folk ser på det sånn. Märtha og jeg var symbiotisk tett i så mange år. Jeg har gruet meg til å fortelle, men dette er min historie, sier Nordeng til avisa. Hun sier at hun ser Märtha Louise lite nå.

På spørsmål om hun føler seg «erstattet» av Märtha Louises kjæreste Durek Verrett, svarer Nordeng slik :

- Nei, overhodet ikke. Märthas og mitt forhold var avklart før det. Jeg synes det er fantastisk når to mennesker finner kjærligheten. Jeg er ikke sjalu på Durek. Tvert imot føles det befriende å stå fritt nå. Intenst deilig, faktisk, sier Nordeng.

Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen skriver i en sms til Dagbladet at Märtha Louise «ønsker Elisabeth lykke til med utgivelsen og har ingen øvrige kommentarer.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling