Kong Abel provosert av showet

Landet er Pop-Norge, og i går kveld ble Morten Abel kronet til den ubestridte kongen. Men: - Jeg skjems over showet. Showet var direkte pinlig, sa pop-kongen til Dagbladet etter prisdrysset.

Det var potpuriet med norske hits framført av blant andre Anita Skorgan, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Frode Alnæs som gårsdagens store vinner reagerte sterkt på.

- Det ble et show for tanter og tjukke karer hjemme i stua. Det var enormt skuffende at Spellemannkomiteen tydde til en sånn OL-runking. Dette var året den nye norske musikken skulle feires. Derfor var det pinlig at dette gamle sølet ble dratt fram. Jeg er glad, men jeg har et ambivalent forhold til å vinne Spellemannpriser. Jeg vil for all del ikke lene meg på dem. Men eg e kåt som fan. Jeg har aldri fått noen sånne priser før. Derfor har jeg vært sulten og forbanna på systemet. Og det har vært bra for meg, sa Abel, som vanlig velkledd i lys dress og lilla skjorte, og selvfølgelig solbriller - alle popkongers egentlige krone.

På bordet ved siden av står de andre tegnene: To Spellemannspriser - for Årets popsolist og Årets låt - og gromtrofeet for Årets spellemann.

- Den må jeg jo levere tilbake, sier mannen som for to år siden ble kraftig forbigått. Nå fikk han sin revansje.

- Synsing

- Slike priser er jo basert på synsing. For meg er det større å bli målt ut i fra hvor mange plater jeg har solgt. Tidligere i dag fikk jeg den beste prisen: Jeg har solgt 150000 plater.

«I'll Come Back and Love You Forever» er albumet som har gjort Abel til landets fremste popentertainer. Og dette har virkelig vært Abels år.

«The Dude of All Dudes» har allerede unnagjort en triumferende signingsferd gjennom utsolgte konsertlokaler over hele Abelland, og i går vendte han tilbake til Spektrum, hvor han ble hyllet av 17000 fans i løpet av to konserter tidligere denne måneden.

I oktober i fjor fylte han 40, og på nyåret ble han kåret til Norges mest velkledde mann.

Ikke ferie

- Så nå tar du en fortjent ferie?

- Ferie er ingenting for meg. Da blir jeg heller hjemme og jobber. Det er det jeg liker, sier Abel, som startet Spellemanns-showet med sin siste hit «You Are the One La La La».

Han mente også at låta han vant Spellemanns-prisen for, «I'll Come Back and Love You Forever», langt i fra er hans beste låt.

- Nei. De beste låtene blir jo aldri singler, vet du!

HELT KONGE: Morten Abel er den ubestridte kongen av Oslo Spektrum. Først to fulle hus tidligere denne måneden, og i går tre priser under Spellemanns-utdelingen. - Egentlig betyr ikke disse prisene så mye, sier Norges ubestridte popkonge.