DEBATT

Norsk kultur:

Kong Harald er hjernevaska

Dronninga òg.

RØRENDE TALE: Under kongeparets hagefest i fjor holdt Kong Harald en tale om nordmenn. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det kan det i hvert fall sjå ut som. Men hallo. Ikkje ta sånn på veg. Det er ikkje mine ord. Eg tenkjer at kongen på mange vis framstår som klok, raus, varm og inkluderande.

Ikkje minst etter den fabelaktige talen på hagefest i Slottsparken der han gav sin definisjon av nordmenn og det norske. Ein tale som blei hylla for sine retoriske kvalitetar.

Men fyrst og framst for innhaldet som var så totalt utan fordomar og framandfrykt. Eit innhald som gjorde at talen skapte begeistring her til lands. Men også internasjonalt. Han gjekk viralt, som det heiter no om dagen.

Kongen har utdjupa synet sitt i intervju med ulike aviser. Blant anna seier han at det er vanskeleg å definere kva som er det norske og at han ikkje føler at det norske er truga av innvandring og multikultur.

Medan Kong Harald fekk ovasjonar for å vere fordomsfri og åpen, er det andre som kallar han haldningslaus svikar og medløpar. Ei av dei er Hege Storhaug, leiar for Human Rights Service og den framste islamkritikaren vi har for tida. Ho kallar mellom anna Islam «den ellevte landeplage» i ei bok med same tittel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer