«Kong Harald» ut mot Valgerd

«Kongen» synes lite om at Valgerd Svarstad Haugland ga P4-konsesjonen til Kanal 4. Falske underskrifter florerer i P4s underskriftskampanje, og Valgerd selv reagerer på listene.

«Jeg mener det er uhørt av kulturminister Valgerd Svarstad Haugland å frata P4 konsesjonen». Støtter du dette utsagnet kan du signere på en underskriftskampanje mot kulturministerens avgjørelse på P4s nettsider.

Fellessignatur

Dagbladet.no har tatt en titt på sidene og mange av underskriftene er heller tvilsomme. Blant annet har kong Harald signert, det samme har Valgerd Svarstad Haugland selv og hennes tenåringsdatter.

Et annet sted er det en som har signert på vegne av alle i Norge, bortsett fra samene. P4 har i mange år fått kritikk for at de ikke har hatt et tilbud til de samiskspråklige her i landet. Det tok seks år etter at P4 kom på lufta før samene fikk et nyhetstilbud.

Komisk

Statsråden skummet selv gjesteboka til P4 i romjula, og hun trekker litt på skuldrene når hun ser sitt eget navn på underskriftskampanjen.

- Det blir litt komisk, og det skaper i hvert fall ikke større troverdighet for P4, sier Svarstad Haugland til Dagbladet.no.

Fjerner noe

Da Dagbladet.no gjør P4 oppmerksom på saken beklager de.

- Systemet er basert på tillit, og jeg tror ikke de som har sendt inn disse underskriftene vil P4s beste, sier informasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i P4.

Han sier at de har gått gjennom flere av signaturene, og at noe er fjernet før.

- Vi vil fjerne disse aktuelle signaturene, sier Nomeland.