Kong Joffrey: - Jeg har slutta å se på «Game of Thrones»

Jack Gleeson, best kjent som kong Joffrey, synes det er for mye sex og voldtekt i «Game of Thrones».

FORBAUSA OVER SEXVOLDEN I «GAME OF THRONES»: Jack Gleeson, her i rollen som grusomme kong Joffrey, ser ikke lenger på tv-serien som gjorde han til stjerne. Foto: AP Photo/HBO, Macall B. Polay.
FORBAUSA OVER SEXVOLDEN I «GAME OF THRONES»: Jack Gleeson, her i rollen som grusomme kong Joffrey, ser ikke lenger på tv-serien som gjorde han til stjerne. Foto: AP Photo/HBO, Macall B. Polay. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advarsel: Artikkelen inneholder visse spoilers.

Jack Gleeson ble verdenskjent i rollen som den forhatte kong Joffrey Baratheon i HBO-suksessen «Game of Thrones».

Gleeson forteller den engelske avisa The Telegraph at han ikke ser på serien lengre og at han misliker måten kvinner i serien behandles på.

- Det er vrient når en skal framstille kvinnehat på den måten vi gjorde. Jeg kan ikke si at serien på noe tidspunkt aksepterer kvinnehat eller vold mot kvinner, men kanskje er det likevel galt å vise det, selv i et negativt lys, sier Gleeson.

«Game of Thrones» mottok nylig hele 24 Emmy-nominasjoner.

Traumatiske sexscener Rollefiguren til den 23 år gamle skuespilleren ble - spoiler alert - tatt av dage i sesong fire og kort tid etterpå annonserte Gleeson at han gir seg som skuespiller.

- Jeg kan aldri sette meg inn i situasjonen til en kvinne som er utsatt for seksuelle overgrep, men jeg tror at man av og til må vise de forferdelige tingene selv om det er for underholdningens skyld, bare for å fortelle hvor brutalt det er. [...] Men det er i ei gråsone. Det kan være veldig traumatisk å se de scenene, fortsetter Gleeson om sex- og voldsscenene i «Game of Thrones».

Sesong fem av fantasyserien er kritikerrost, men har måtte tåle skarp kritikk fra seerne hva nivået på seksualisert vold angår, samt gjentatte brutale drap. Den høye frekvensen av nakne kvinnekropper har også vekket oppmerksomhet fra serien startet. 

- Voldtekt er en del av krig - Grunnen til at Jean D'arc ble brent på bålet var at hun gikk med bukser. Det viser hvor strenge kvinnerollene var, har mannen bak serien, forfatter George R.R. Martin, sagt om kritikken til Entertainment Weekly.

- Uheldigvis er voldtekt en del av krigføring, også i dag, la han til.

Jack Gleesons rollefigur Joffrey kan hevdes å ha vært blant de verste i serien. Kongen torturerte prostituerte for moro skyld, og hadde liten, om noe, respekt for andres ve og vel. I ettertid er Joffreys brutalitet muligens kun overgått av Roose Bolton. 

Skjønnheten i det mannlige kjønnsorgan Gleeson sier han har hørt at også menn vises nakne i «Game of Thrones» nå, hvilket han mener er et steg i riktig retning.

- Jeg har slutta å se på, men jeg har hørt det er mannlig nakenhet også, og det er bra, for da er det ikke bare kvinner som objektiviseres, men også skjønnheten i det mannlige kjønnsorgan. La oss alle være objekter sammen, avslutter Gleeson til The Telegraph. 

Carice Van Houten, en av kvinnene som er viser seg toppløs gjentatte ganger, har tidligere avvist nakenkritikken.

«Game of Thrones»-fansen var i harnisk etter den åpne, og hjerteskjærende, slutten på sesong fem. Ifølge Dagbladets kommentator det ikke sikkert alt håp er ute for en av de mest kjære rollefigurene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer