Kong Joffrey: - Jeg har slutta å se på «Game of Thrones»

Jack Gleeson, best kjent som kong Joffrey, synes det er for mye sex og voldtekt i «Game of Thrones».

FORBAUSA OVER SEXVOLDEN I «GAME OF THRONES»: Jack Gleeson, her i rollen som grusomme kong Joffrey, ser ikke lenger på tv-serien som gjorde han til stjerne. Foto: AP Photo/HBO, Macall B. Polay.
FORBAUSA OVER SEXVOLDEN I «GAME OF THRONES»: Jack Gleeson, her i rollen som grusomme kong Joffrey, ser ikke lenger på tv-serien som gjorde han til stjerne. Foto: AP Photo/HBO, Macall B. Polay. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advarsel: Artikkelen inneholder visse spoilers.

Jack Gleeson ble verdenskjent i rollen som den forhatte kong Joffrey Baratheon i HBO-suksessen «Game of Thrones».

Gleeson forteller den engelske avisa The Telegraph at han ikke ser på serien lengre og at han misliker måten kvinner i serien behandles på.- Det er vrient når en skal framstille kvinnehat på den måten vi gjorde. Jeg kan ikke si at serien på noe tidspunkt aksepterer kvinnehat eller vold mot kvinner, men kanskje er det likevel galt å vise det, selv i et negativt lys, sier Gleeson.

«Game of Thrones» mottok nylig hele 24 Emmy-nominasjoner.

Traumatiske sexscener Rollefiguren til den 23 år gamle skuespilleren ble - spoiler alert - tatt av dage i sesong fire og kort tid etterpå annonserte Gleeson at han gir seg som skuespiller.

- Jeg kan aldri sette meg inn i situasjonen til en kvinne som er utsatt for seksuelle overgrep, men jeg tror at man av og til må vise de forferdelige tingene selv om det er for underholdningens skyld, bare for å fortelle hvor brutalt det er. [...] Men det er i ei gråsone. Det kan være veldig traumatisk å se de scenene, fortsetter Gleeson om sex- og voldsscenene i «Game of Thrones».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.