Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kong Lars

Eventyret fortsetter for Lars Saabye Christensen. Så langt har han tjent 4,6 millioner på på boka «Halvbroren», og i går vant han Brageprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før utdelingen av årets Bragepris på Torsovteatret i går kveld ville han ikke innrømme at dette kom til å bli lett match. Men det gikk som det måtte gå for han som fullstendig har dominert denne bokhøsten.

- Å vinne denne prisen er som å få masse bonuspoeng etter en lang reise, sa han da han sto med Bragestatuetten, formet av Børre Larsen, etter utdelingen.

Lars Saabye Christensen fikk Brageprisen i klassen skjønnlitteratur for voksne.

- Dette er stort, men med hånda på hjertet må jeg si at det ikke kan sammenlignes med da jeg vant Tarjei Vesaas' debutantpris i 1976.

Vinnerklem av Valgerd

Den gang vant han for diktsamlingen «Historien om Gly», men i høst har det handlet om «Halvbroren». Så langt har den solgt 142 000 eksemplarer, men kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er ikke en av de som har lest romanen.

- Den er i huset, men den har fortsatt ikke kommet seg opp på nattbordet, sier kulturministeren og gir Saabye Christensen en vinnerklem.

Rolig feiring

Anne B. Ragdes «Biografien om Sigrid Undset. Ogsaa en ung Pige» vant klassen for barnebøker, prisen i klassen for faglitteratur gikk til Atle Næss for hans biografi «Da jorden stod stille - Galileo Galilei og hans tid» og i kategorien åpen klasse gikk prisen til lyrikeren Anne Riis. Hun fikk den for sin diktsamling «Himmel av stål». Jon Bing ble tildelt Årets hederspris for sitt varierte forfatterskap.

Men i går handlet det om Lars Saabye Christensen. At det har blitt for mye mas i høst, ville han ikke høre snakk om. Selv om suksessen også gikk ut over gårsdagens Bragepris-feiring.

- I dag tidlig reiser jeg til Bergen og Stavanger for å snakke om boka mi.

Hele Norges coronakart