KLAR FOR OPPGAVEN: - Jeg har levd med tanken på denne rollen lenge, og gleder meg til å ta fatt på jobben, sier skuespiller Anders Baasmo Christiansen (38), som endelig er klar for å ta fatt på drømmerollen som kronprins Olav  i Erik Poppes kommende spillefilm «Kongens nei - tre døgn i april». Foto:THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
KLAR FOR OPPGAVEN: - Jeg har levd med tanken på denne rollen lenge, og gleder meg til å ta fatt på jobben, sier skuespiller Anders Baasmo Christiansen (38), som endelig er klar for å ta fatt på drømmerollen som kronprins Olav i Erik Poppes kommende spillefilm «Kongens nei - tre døgn i april». Foto:THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADETVis mer

- Kong Olav var en bestefarfigur for meg

Anders Baasmo Christiansen (38) prøver å ikke la ærefrykten ta overhånd når han skal spille kronprins Olav på film.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Dere journalister spør alltid om drømmerolle, og for meg som er historisk interessert er kong Olav en drømmerolle. Sammen med Alf Prøysen, Hjalmar Johansen og Quisling, sier Anders Baasmo Christiansen.

Etter mange spekulasjoner og skriverier ble det endelig bekreftet at han skal spille den unge kronprins Olav i Erik Poppes nye spillefilm, «Kongens nei - tre døgn i april», som handler om kongefamiliens dramatiske opplevelser under okkupasjonen av Norge i april 1940. Da var kronprins Olav 36 år - to år yngre enn Baasmo Christiansen er i dag.

Skuespilleren ble forespeilet rollen allerede i 2011, da manusforfatter Jan Trygve Røyneland røpet at Christiansen var hans førstevalg. Nå er det meste av rollelista spikret, og innspillingene fortsetter i februar og varer fram til over påske. De første opptakene ble gjort allerede i april i fjor.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn