Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konge på haugen

- Jeg vet ikke hva prisen betyr, sa en åpenhjertig Morten Abel etter å ha blitt kåret til Årets norske mannlige artist i Oslo Spektrum i går kveld. Nå går han i studio for å lage sitt tredje soloalbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prisen betyr at du får fjeset ditt i avisa. Men det er ikke derfor jeg er her, jeg er her for å spille, sier Morten Abel.

Han stilte backstage i grønne bukser, lilla skjorte, pannebånd og neglelakk, svett etter å ha framført «Let The Good Times Roll» foran et ellevilt publikum. At Morten Abel (38) er en av våre største popstjerner, er det ingen tvil om.

Tårer og takk

Det var ingen stor overraskelse at stavangergutten stakk av med prisen som beste norske mannlige artist. Dermed fikk han sin revansj etter at han overraskende ikke fikk Spellemannspris.

Den karakteristiske hitAwards-mikrofonen fikk han overrakt av sitt bysbarn Mia Gundersen, og kvitterte med å gråte en skvett foran kamera.

Tårene gikk rett hjem hos publikum. De jublet da Abel gikk av scenen med prisen under armen, og jublet enda høyere da han noen minutter seinere var tilbake for å rocke.

I Oslo Spektrum var stemningen til tider ekstatisk under kjendisgallaen i går kveld. 8200 publikummere jublet seg hese etter hvert som den ene superstjernen etter den andre entret scenen. Og 16400 hender vaiet og klappet mens stjernene framførte sitt materiale.

Klar for fest

- Prisen skal stå i studio hos en kamerat av meg, fortalte Morten Abel.

I år har han turnert i hver eneste lille krok av landet, og framover kommer han til å konsentrere seg om sin neste plate.

- Turneen varte mye lenger enn den skulle, og nå er jeg klar for å gå videre. Nå begynner en ny sesong, og jeg er klar for å gå i studio, sier Abel.

Men i går kveld var han klar for en fest. Med talende håndbevegelser viste han at partyet ville innebære en viss dose glassløfting.

- Oslo har en enorm partydrive. Jeg sier som Knut Hamsun: Oslo tar livet av deg.

- I Dagbladet i går uttalte Aqua-Lene at hun hadde fryktelig lyst til å treffe Morten Abel.

Leste du det?

- Ja.

- Har du møtt henne?

- Ja, smilte Morten Abel lurt, uten å utdype hva som kom ut av møtet. Men på spørsmål fra Synnøve Svabø svarte Norges nye popkonge følgende:

- Selvfølgelig har jeg tatt min Viagra!

POP-KONGEN: Morten Abel fikk endelig sin vel fortjente pris i går kveld.