Konge på Slottsplassen

Morten Abel dro til med gratiskonsert på Slottsplassen.

Fredag var Morten Abel på nettmøte i Dagbladet.no. Se hva han svarte! Kong Harald var ikke å se. Han kan imidlertid ikke ha unngått å høre konserten der han sannsynligvis oppholdt seg i sin private leilighet i Slottets øverste etasje.

Heller ikke kongens mer popinteresserte barn og svigerbarn var til stede på Slottsplassen. Ari Behn bekreftet at de dessverre ikke kunne, da han sammen med Morten Abel var gjest i NRK-programmet Først & sist fredag kveld.

Gave fra TONO

- Velkommen! Det er veldig kjekt å se dokker her! ropte Morten Abel til de mange tusen tilhørerne før han dro til på full guffe med første låt i konserten, som var TONOs gave til publikum i anledning 75-årsjubileet.

Flere tusen tilhørere hadde samlet seg i bakken mellom Karl Johan-statuen og lyskrysset Karl Johans gate/Frederiksgate. Folk i alle aldre, de fleste mellom 15 og 40 år, hadde møtt fram - og alle så ut til å hygge seg.

Iført hvit dress, sølvfarget boblejakke, skinnstøvler og bredbremmet hvit hatt sørget den ellers fargerike popkongen for varm stemning i det stille og litt kjølige osloværet. Konserten startet en knapp halv time forsinket, som det sømmer seg når store stjerner skal opptre. Morten Abel bød på både nytt og gammelt materiale, til stor begeistring for publikum.

Tidenes første

Morten Abel-konserten er tidenes første popkonsert på Slottsplassen. Det var artisten selv som fikk velge sted for gratiskonserten, og hvorfor ikke velge det beste: Slottsplassen, ikke langt fra selveste Abelhaugen! Og Slottet svarte ja på forespørselen.

Konserten avsluttet TONOs jubileumsuke med temaet: «75 år for musikken. Fremtiden er uhørt».

I forbindelse med jubileet har det vært flere gratiskonserter også i resten av landet, og publikum har i flere dager hatt muligheten til å laste ned sine musikalske norske favoritter gratis fra nettet.

(NTB)

MORTEN ABEL