KOMMENTARER

Regjeringskrisen:

Konge uten rike

Knut Arild Hareide er en mektig og tålmodig politiker. Men venter han for lenge med å vende makta til et reelt prosjekt, kan KrF raskt se mulighetene renne mellom fingrene.

Tegning: Finn Graff.
Tegning: Finn Graff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaugs fall ble forårsaket av den første skikkelige oppvisningen av KrFs makt som vippeparti. Riktignok har partiet fått saftige gjennomslag i budsjettet, samt skiftet ut forhenværende stortingspresident Olemic Thommessen, men aldri før har Knut Arild Hareide pekt nese til regjeringen som denne uka. Han stirret regjeringskrise og parlamentarisk kaos i hvitøyet – og vant.

Noen vil hevde det tok sin tid. Regjeringens kritikere, pressen og de øvrige opposisjonspartiene har lenge løpt etter KrF og Hareide. Alle i utålmodig jakt etter partiets Store Konklusjon – når går partiet inn i regjering? Og ikke minst: hvilken regjering?

KrFs kritikere mener partiet er feige, vage og ubesluttsomme. For Listhaugs overtramp var ikke det første, og den avgåtte justisministeren tråkket heller ikke alene i salaten. Gjentatte ganger har Frps statsråder og stortingsrepresentanter hånet og spottet KrF. Fra sidelinjen har tilskuerne undret seg over hvorfor partiets tillitsvalgte finner seg i det. Partiets posisjon på vippen er jo åpenbar for alle. Dersom de vil – eller evner – kunne de bare gjort noe med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer