Kongecomeback fra Refused

Punkprofetene innfridde på Øya og vel så det.

Foto: Markus Thorsen / ØYA
Foto: Markus Thorsen / ØYA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYAFESTIVALEN: Det er ingen tvil om at gjenforeningen av Umeå-kvartetten, Refused, er av årets mest imøtesette comeback. Mange har hyllet dem som et av de mest innflytelsesrike bandene for moderne punk, godt hjulpet av den profetisk tittulerte plata «The Shape of Punk to Come» fra 1998.

Samtiden var ikke helt med på notene den gang. Desillusjonerte av indre stridigheter og skrale turneer, signerte de sin egen dødsattest med «Refused are fucking dead». Tiden leger alle sår og legenden vokser.

Jeg skal i sannhetens navn si at jeg ikke var en av de få som så bandet spille for en håndfull fremmøtte på en frisørsalong på Strømmen i 1994. Mitt forhold til bandet er som de fleste andres tuftet på legenden. Nostalgien er med andre ord ikke en faktor her. Men det er uansett underordnet.

Bandet skrider til verket med nyfødt entusiasme, og det formelig regner halvliterglass i det bandet detonerer med «Worms of the Senses / Faculties of the Skull». En ulastelig antrukket Dennis Lyxzén går umiddelbart i strupen på publikum, og bandet han har i ryggen låter som de aldri pakket bort instrumentene for 15 år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer