Kongelig jukse-baby

Kronprinsesse Mette-Marit strutter mot meg i alle tyske bladhyller i disse dager. Bilder av Mette-Marit med innfelt baby i armene har havnet på utstillingen «Bilder som lyver» i Det tyske historiske museum i Berlin

BERLIN (Dagbladet): - Hurra, det blir tvillinger! stråler Mette-Marit fra forsida av ukebladet med det solide navnet Heim und Welt. Ikke det at bladet er helt sikre, men sikre nok til å selge på historien, som de hevder å ha fra Mette-Marits venninne, som vil være anonym.

- Mette ringte meg og jublende fortalte meg at hun venter tvillinger, ifølge den angivelige venninne.

- Det blir en gutt, mener derimot bladet Das Neue.

Grunnlaget for denne konklusjonen er følgende sitat fra Mette-Marit: «Termin er 22. januar, da kommer han endelig.»

«HAN» gjentar bladet med store bokstaver - og konkluderer: «Det blir med andre ord en gutt.»

Det er ikke

å forvente at navnløse tyske journalister behersker bruk av pronomen i kronprinsessens sørlandsdialekt. Heller ikke at de skal ha fått med seg kronprinsparets uttalelse til norsk presse om at de ikke vil vite om arvingen blir en prins eller prinsesse.

I mange av ukebladene er en baby innfelt i kronprinsessens armer, som om arvingen allerede er kommet til verden.

To av oppslagene, fra «Heim und Welt» og Woche der Frau er tatt med i utstillingen i det historiske museet. «Hennes nye liv med babyen» heter det i sistnevnte ukeblad, «Hvordan babyen har forandret hele hennes liv» var oppslaget i Heim und Welt. Oppslagene er fra henholdsvis 14. og 10. august i fjor.

To i og for seg

uskyldige ukebladforsider blant eksempler på rasisme, nazisme og nyhetsmagasinet Sterns tabbe med Hitlers falske dagbøker. Utstillingen er meget variert ut fra mottoet om at «bilder forteller ikke lenger sannheten, men foreslår bare en mulighet».

- Hensikten er selvfølgelig å få oss til å tro at babyen er kommet, sier flere utstillingsbesøkende som Dagbladet har snakket med.

- Jeg leser nå disse bladene bare hos tannlegen, jeg kjøper dem aldri, forsikrer lærer Kerstin Becker (58).

Nå ja, både den politisk korrekte læreren og de fleste andre besøkende er for godt informerte om kronprinsessens store lykke med drømmer om mange barn til at kunnskapene kan skrive seg bare fra tannlegens venteværelse.

Kerstin Becker og hennes tyske medsøstre har mye å se fram til i ukene og månedene framover. Her er nordisk virkelighetsflukt fra arbeidsløshet og reduserte pensjoner og sosialytelser. Ikke alltid sant, usignert, men liksom-eksklusivt - uke for uke i millionopplag.