Kongelig kalkun

Uhyggelig påminnelse om amerikaneres syn på kongehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

FILM: Ta en dose Askepott, litt Hamlet, store porsjoner ukebladstoff fra europeiske kongehus, rør det godt sammen og pynt med litt påminnelser om det forestående danske prinsebryllupet og vær så god, årets største filmkalkun er servert: «The Prince & Me».

Humoren i Martha Coolidges film øker - ufrivillig kanskje - med den geografiske nærheten til de portretterte kongelige.

I USA er det nok ikke like lattervekkende som i f.eks. Danmark eller Norge å se danske kong Haraald (James Fox) og dronning Rosalind (Miranda Richardson) bekymre seg over kronprins Edvard Valdemars (Luke Mably) playboyvaner.

Lillesøsteren, prinsesse Ari (!), hopper sorgløst rundt i barokkslottet, mens turboprinsen vil til USA og finne seg sjæl, for han har sett på video at studinene i Wisconsin blotter puppene sine.

Der treffer han den jordnære bondejenta Paige Morgan (Julia Stiles), som skal studere medisin og jobbe for Leger uten grenser blant verdens fattige i Afrika eller deromkring. Inkognitoprinsen, som kaller seg Eddie, men som ikke kan betjene en vaskemaskin, er en kløpper i Shakespeare-sonetter (medfødt hos danske prinser?).

Idyllen blir brutt når danske paparazzier overrasker de to og avslører Eddies kongelige byrd.

Moroa begynner når Paige følger sitt hjerte, snarere enn sine idealer, og reiser etter ham til Danmark. Her plukkes hun opp i Københavns gater av prinsen til hest mens det danske folk vifter begeistret med små pappflagg. Og her inspirerer hun, med sin folkelige amerikanske fornuft, til å løse en storstreik som volder hodebry i Folketinget.

« Oh my god,» sier hun storøyd idet hun våkner opp i silkelaknene og seinere samme dag bevitner at den bråmodne kronprinsen løser en fiskerikonflikt med kongen av Norge på strak arm.

«Oh my god,» samtykker undertegnede og aner ikke hvilket terningkast dette står til, 6 eller 1? Dette må være tidenes vorspielfilm både på Skaugum og Amalienborg, hos rojalister og republikanere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer