Kongelig mottakelse

LONDON (Dagbladet): Musikalen «Løvenes konge» er høstens scenevinner i London. Tirsdag kveld var det premiere, og i går hyllet kritikerne oppsetningen.

- Blendende, magisk, sofistikert og kreativt er noen av superlativene som går igjen i de britiske avisene etter premiereforestillingen. Samtlige er begeistret for musikalen som nå går på Lyceum-teatret i London.

«Løvenes konge» er filmsuksessen som har klart overgangen fra video til scene med bravur. Maskene og kostymene er bergtakende vakre i musikalversjonen, den har nå gått to år for utsolgte Broadway-hus. Den britiske versjonen er tilrettelagt av samme Julie Taymor som hadde ansvaret for New York-oppsetningen. Britiske og sørafrikanske skuespillere og dansere utgjør besetningen.

Det er Julie Taymor som får hovedæren for at Disney har maktet spranget fra velvillige unger foran tv-skjermene til det kresne scenepublikummet.

Taymor har tidligere satt opp opera og teater, hun har studert dokkemaking og masker i Japan og på Bali. Med sin brede bakgrunn fikk hun frie tøyler og et budsjett uten grenser da hun fikk oppdraget. Disney får fulle hus i retur.