Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kongelig sludder

Meningsløshet i rosa tyll.

FILM: Amerikanere har en annerledes oppfatning av kongelige og den slags enn europeere, skal man tro denne filmen. Kongeriket Genovia er et liksomeuropeisk eventyrland med prinsesser i rosa og drømmeprinser på hvite hester. Og her skal erkeamerikanske Mia (Anne Hathaway) overta tronen på 21-årsdagen.

Til daglig regjerer Julie Andrews i Genovia, i rollen som dronning Clarisse. Hun skal nå gå over i pensjonistenes rekker og la yngre krefter overta kontrollen. Men vent - må ikke en dronning i Genovia være gift? Heri ligger intrigen i filmen, Mia må klare å finne en passende mann med brusende blått blod på 30 dagers varsel, ellers står en annen pretendent klar i kulissene. Og han har en onkel som er villig til å gå langt for å få nevøen på tronen.

Garry Marshall har spesialisert seg på rosaromantiske komedier siden han slo gjennom med «Pretty Woman» for 14 år siden, men han har ingen grunn til å være stolt av dette prosjektet. Egentlig går det ikke an å beskrive hvor meningsløs «Prinsesse på prøve 2» er. Man trenger ikke være republikaner for å synes det.

Jeg har en datter på fire år, og hun har prinsesse øverst på lista over det hun vil bli når hun blir stor. Det er mulig denne filmen appellerer til henne, men jeg har ikke tenkt å utsette henne for den. Ellers er det vanskelig å forestille seg noen målgruppe for dette totale sludderet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media