Kongen av bok-sommeren?

Khaled Hosseini på 2. og 3. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sommer er lesetid, og det er kanskje grunnen til at mange kjøper både første og andre bok av Khaled Hosseini på en gang.

Forrige uke føk «Drageløperen» opp fra 64. til tredjeplass på boklista for skjønnlitteratur. Der ligger den stødig, mens Hosseinis nye bok, «Tusen strålende soler» ligger på andreplass.

Mens «Drageløperen» skildrer menns situasjon i Afghanistan gjennom de siste 30 årene, viser «Tusen strålende soler» det hele fra kvinners synsvinkel.

«Det krigsherjede Afghanistans skjebne speiler vestens skjebne de siste tredve år. Når Hosseini i tillegg skildrer undertrykte burkakledde kvinner med teknikker som går rett i hjertet på leseren. Ja, da er boka en sikker vinner,» skriver Dagbladets anmelder om boka.

Mens «Drageløperen» har solgt i over 150 000 eksemplarer i Norge, lå «Tusen strålende soler» høyt oppe på bestselgerlista til Bokklubben over en måned før den kom ut.

SUKSESSFORFATTER: Khaled Hosseini har grunn til å smile av salget av bøkene sine. Både debutboka og andreboka ligger i toppen av den norske boklista. Foto: SCANPIX / AP / JEFF CHIU
SUKSESSFORFATTER: Khaled Hosseini har grunn til å smile av salget av bøkene sine. Både debutboka og andreboka ligger i toppen av den norske boklista. Foto: SCANPIX / AP / JEFF CHIU Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer