Anmeldelse: Pantera - Tons of Rock

Kongen av Ekeberg

Pantera kom, så og vant.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: La oss bare påpeke det først som sist: Det har aldri vært høyere barisfaktor på Ekebergsletta. Det er også all grunn til å tro at den seismiske aktiviteten aldri har vært tilsvarende. Grunnen til det er at Pantera kom til Norge med ett mål for øyet - å filleriste et kollektivt Tons of Rock. Det klarte de til gangs.

Det er ikke til å stikke under en stol at denne gjenforeningen, eller nyutgaven - alt etter som, ble møtt med en viss skepsis da den endelig ble annonsert på tampen av fjoråret. Dropp den diskusjonen.

Respektfullt

Man kan gjerne spekulere i motiver og alt det der, men det kommer man ingen vei med. Pantera løser dette med all mulig respekt for hvor de kommer fra. Abbot-brødrene, som var ryggraden i bandet, Vinnie Paul og Dimebag er i fokus fra første sekund. Storskjermene fylles av bilder fra deres livet til de to musiker ikonene som døde alt for tidlig før konserten detonener.

Phil Anselmo og Rex Brown sammen med gitarvirtuos Zakk Wylde og Anthrax-trommis Charlie Benate hamrer en blytung «A New Level» i pannebrasken på et tettpakket Tons of Rock, og festen er et faktum. Det meldes om publikumsrekord og tett på 30 000 publikummere.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lydhørt publikum

Metal-legendene trenger ikke å mase mye før Ekebergsletta ser ut som en godlynt krigssone. Det låter hardt, tett og tent av kvartetten. «Mouth For War» følger opp og allerede før konserten er ti minutter gammel kan man konstatere at dette slaget allerede er vunnet.

«Becoming» er sylskarp og publikum formelig hopper hull i sletta. «I’m Broken» er farlig groovy med sine seige rytmer og gyngende riff. Pantera har alltid hatt sin helt egne signatur innenfor metal-sfæren. Det handler først og fremst om attityde, tempo og den unike swingen, om det er lov til å ordlegge seg slik?

Ellevilt

«Walk» påkaller den drøyeste allsangen i Tons of Rock-historien, godt hjulpet av Satyricons Sigurd Wongraven som kommer på scenen midtvies ut i låta.

Knyttnevene hytter mot himmelen og unge og eldre kaster seg om halsen på hverandre. «Cowboys From Hell» er helt ellevilt fengende og får publikumshavet til å se ut som en stormfull sjø.

Det er enkelt og primitivt - på en unikt god måte. Den perfekte festivalkonserten, rett og slett. Panteras parademarsj på Ekeberg går ikke i glemmeboken med det første.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer