Kongen av Playstation

Sir Ian McKellen liker at han i sitt 67. år er blitt kongen av Playstation.

CANNES (Dagbladet): - Jeg er beæret over å erobre nye territorier og generasjoner. Men selv får jeg ikke til å spille Playstation, sier den adlede briten til Dagbladet.

Rett etter at han egenhendig berget «DaVinci-koden» i anmeldernes øyne, er McKellen her med nok en stor rolle. Denne gang som Magneto i «X-men 3: The Last Stand». Filmen har verdenspremiere i Cannes i morgen, og er på kino i Norge onsdag.

I går møtte Dagbladet både McKellen og andre X-men; Halle Berry, Hugh Jackman, Kelsey Grammer, Famke Jansen og Anna Paquin.

«X-men» er en nå fullendt film-trilogi om mutanter med voldsomme enkeltegenskaper - og konseptet er overført til Playstation-markedet.

«Ringenes herre» skapte også Playstation-feber. McKellen husker hvordan han - som Gandalv - spilte inn replikker. Med dramatisk og overtydelig tordenrøst demonstrerer han for Dagbladet:

- Frodo, come here! Legolas, go away!

I «X-men 3: The Last Stand, nekter mutant-lederen Magneto (McKellen) å ta kuren som kan gjøre ham til menneske. McKellen er filmens bad guy. Som vanlig spiller han fletta av alle.

Den levende skuespiller-legenden vil ikke plukke roller etter folks forventning:

- Shakespeare regnes som høyintellektuell. Men i sin egen samtid var Shakespeare folkelig. Alle så stykkene, sa McKellen i går, som en kommentar til at han gjør noe så kommersielt som «X-men».

Det er nå fire dager til Sir Ian McKellen når norsk pensjonsalder. Han gir seg ikke:

- Jeg fikk rollen som Gandalv i «Ringenes herre» fordi jeg var billig. Jeg er fortsatt billig, sier Shakespeare-tolkeren.

KLAR IGJEN: Sir Ian McKellen går fra premiere til premiere. Nå gjør han det også stort i spillkonsollmarkedet.
RINGENES HERRE</B> Sir Ian McKellen gjorde suksess i som Gandalf i Ringenes Herre. Her sammen med Orlando Bloom i rollen som Legolas og Viggo Mortensen som krigeren Aragorn.
DA VINCI-KODEN: Bare dager etter premieren av Da Vinci-koden, er Sir Ian McKellen tilbake som Magneto i X-men 3: The Last Stand.
I CANNES: Dagbladet møtte Sir Ian McKellen, i anledning premieren av X-men 3: The Last Stand.