Kongen av poker

Pokerfeberen herjer kloden. Poker på nett har gjort spillet til en allemannshobby. Kostbart for noen - lukrativt for andre, for eksempel storspilleren og forfatteren DAN HARRINGTON .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mørke kjellere, bakrom eller dystre loft. En nedsenket taklampe over et grønt bord. Svettende menn med oppbrettede skjortearmer og hatten tilbakeskjøvet på hodet, med spillkort i hånda og drinker foran seg med for lengst smeltede isbiter. De er tause, bare enkelte ord som «høyner», «hiver meg», «syner» eller «jekk» bryter den røyktunge stillheten. Poker. Midt på bordet ligger krøllete sedler og mynter i en haug. Om det er natt eller dag, spiller ingen rolle. Her spilles poker til noen er ribbet for alt mens andre har økt sin formue. Slik er det tradisjonelle bildet av poker. Men det gjelder ikke lenger. I dag foregår poker på TV, der kjendiser spiller mot hverandre foran åpent kamera. Kommentatorer forklarer deg hva som skjer og hvorfor. Eller du spiller på dataskjermen din, etter å ha gått inn på et av mange nettspillsteder, oppgitt VISA-kortnummeret ditt og fått plass rundt et datategnet spillebord som dukker opp på skjermen. Rundt bordet sitter andre spillere med egne, fiktive navn. Enkelte har du kanskje sett før, andre er helt nye. Du får utdelt kort. Dermed er spillet i gang. Det kribler i nervesystemet. Skal du være med, så heng på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer