Kongen av punk

Etter over 25 år med rock\'n\'roll måtte vokalisten Joey i The Ramones gi tapt for kreften 15. april i år. Norske rockere hyller sin store helt med en Ramones-kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Joey, Johnny, Dee Dee og Tommy Ramone revolusjonerte rocken på søttitallet. I ekte Jackson Five-stil tok guttene fra Queens, New York, samme etternavn. Med rå energi, hamrende trommer, gitarriff og refrengbaserte, korte låter banet de vei for punken og band som The Clash og Sex Pistols.

Som frontfigur og vokalist har Joey Ramone vært forbilde for flere generasjoner av punkrockere. Et eksempel på det er purunge Silver, som blant annet var med på årets Zoom-turné. De fører Ramones-arven videre med ekte, sinna glam og punk, og stiller selvfølgelig opp på minnekonserten.

I 1976 debuterte Ramones med en selvtitulert plate og fram til 1997 rakk de å gi ut 21 album. Ramones var rampete, unge menn med humoristisk sans og låter som «I Don\'t Wanna Be Learned», «I Don\'t Wanna Be Tamed», «I Don\'t Care», «Now I Wanna Sniff Some Glue» og «Teenage Lobotomy».

I løpet av året relanseres de fire første albumene til Ramones («The Ramones», «Leave Home», «Rocket To Russia» og «Road to Ruin») og Joey Ramones første soloalbum gis ut.

På So What! slår medlemmer fra norske band som Mormones, The Graves og Trashcan Darlings seg sammen i et All Star-band for å hedre og takke Joey Ramone. Rockepersonligheter som Knut Schreiner og Anders Møller fra Euroboys varmer opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer