Kongen av punk

Etter over 25 år med rock\'n\'roll måtte vokalisten Joey i The Ramones gi tapt for kreften 15. april i år. Norske rockere hyller sin store helt med en Ramones-kveld.

Joey, Johnny, Dee Dee og Tommy Ramone revolusjonerte rocken på søttitallet. I ekte Jackson Five-stil tok guttene fra Queens, New York, samme etternavn. Med rå energi, hamrende trommer, gitarriff og refrengbaserte, korte låter banet de vei for punken og band som The Clash og Sex Pistols.

Som frontfigur og vokalist har Joey Ramone vært forbilde for flere generasjoner av punkrockere. Et eksempel på det er purunge Silver, som blant annet var med på årets Zoom-turné. De fører Ramones-arven videre med ekte, sinna glam og punk, og stiller selvfølgelig opp på minnekonserten.

I 1976 debuterte Ramones med en selvtitulert plate og fram til 1997 rakk de å gi ut 21 album. Ramones var rampete, unge menn med humoristisk sans og låter som «I Don\'t Wanna Be Learned», «I Don\'t Wanna Be Tamed», «I Don\'t Care», «Now I Wanna Sniff Some Glue» og «Teenage Lobotomy».

I løpet av året relanseres de fire første albumene til Ramones («The Ramones», «Leave Home», «Rocket To Russia» og «Road to Ruin») og Joey Ramones første soloalbum gis ut.

På So What! slår medlemmer fra norske band som Mormones, The Graves og Trashcan Darlings seg sammen i et All Star-band for å hedre og takke Joey Ramone. Rockepersonligheter som Knut Schreiner og Anders Møller fra Euroboys varmer opp.

På scenen vil folk fra The Yum Yums, Ricochets, Backstreet Girls, Hellride, Umbrella og Hanky Kellog trå støttende til. Rockabilly og skap-punker Jan Vardøen kommer også. I tillegg vises videoklipp og hele sulamitten er gratis.

Hey ho let\'s go!

Besøk Ramones offisielle hjemmesider.